TREĆA SMENA: Argentina i Meksiko u epicentru, igra se širom Južne Amerike

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.07.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina 1)

Posle dve godine i Liga kupa vratio se argentinski šampionat na kakav smo navikli, a Urakan je ligu započeo pobedom. Na otvaranju je Urakan okrenuo Defensu i Hustisiju, osvajača Kopa Sudamerikane. Sa druge strane, Atletiko Tukuman ne može da se pohvali uspešnom premijerom. Lanus je slavio sa 4:2, pa Tukuman trenutno ima najporozniju odbranu. Pretnodni njihov meč doneo je golove sa obe strane (1:1).

PLATENSE – ALDOSIVI, 02.15

(Fudbal, Argentina 1)

Platense je imao velikih 2:0 protiv Himnasija La Plate, ali nije kapital od dva gola uspeo da sačuva. Pokazao je da može mnogo sa napadačkog aspekta, uhvatio je Himnasiju na spavanju… Ipak, pao je u nastavku. Malo pre isteka regularnih 90 je Himnasija stigla do boda. Aldosivi je bio lak plen za Patronato (2:2). A, živci su otišli Indakoeči posle drugog gola, pa ga neće biti noćas u stroju.

PONTE PRETA – GOJAS, 01.00

(Fudbal, Brazil 2)

Gojas se nalazi u G-4, na poslednjem je mestu koje mu donosi promociju u Seriju A, i očekuje ga velika borba do kraja. A gostovanje Ponte Preti je mesto gde ne sme da ispušta bodove, jer bi to moglo da mu se obije o glavu. Ponte Preta, uz Londrinu, ima najmanje bodova – svega devet – i biće joj izuzetno teško da izbori opstanak i ne sklizne u Seriju C. Prethodni njihov međusobni susret završen je podelom plena (2:2).

NEKAKSA – SANTOS LAGUNA, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Novo izdanje meksičke Aperture startovalo je duelom između Klub Amerike i Keretara, a sada je došlo vreme da se bubamara zakotrlja čirom ove zemlje u Srednjoj Americi. Santos Laguna je igrala u finalu Klausure, ali se nije okitila šampionskim zvanjem. Trofej joj je ispred nosa ugrabio Kruz Azul. A, Nekaksa je bila najgori tim u klausuri, završila je sa fenjerom u ruci. Iako je prošlo oko dva meseca, nije se mnogo toga menjalo u odnosu snaga. Santos Laguni bi Nekaksa trebalo da posluži za zagrevanje.

HUAREZ – TOLUKA, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Za Huarez se Klausura završila pobedom nad Tolukom. Nije Huarez ušao u doigravanje, imao je samo 15 bodova, trijumf nad Tolukom bio mu je tek četvrti u sezoni… Nije taj poraz skupo koštao ekipu Toluke, zadržala se u zoni doigravanja, ali u četvrtfinalu nije mogla protiv budućeg šampiona Kruz Azula. Posle rovovske borbe položila je koplja. Toluki ne leži Huarez. Nema nijednu pobedu, samo remi iz pet susreta. Jasno je ko je favorit.

SOL DE AMERIKA – SPORTIVO LUKVENJO, 01.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

Gvarani je pregazio Sol de Ameriku, koja je uz Olimpiju jedina iskusila bol poraza u novoj sezoni paragvajske Klausure. Gvarani je slavio sa 3:0 na premijeri, a nešto bolje je prošao Sportivo Lukvenj, koji je osvojio bod. Remizirao je Sportivo sa Sero Portenjom, a mreže su mirovale. Kada su poslednji put delili megdan, Sportivo je bio siguran na gostovanju (2:0) i pljuštali su crveni kartoni sa obe strane.

EVERTON – ESPANJOLA, 02.30

(Fudbal, Čile 1)

Espanjola i Everon se nalaze na sredini tabele, ali sa znatno višim aspiracijama. Minimum završetku na pozicijama koje vode u grupnu fazu Kopa Sudamerikane. Espanjola ima 15 bodova, Espanjola jedan manje, a obe ekipe su u dobroj seriji. i zbog toga se nadaju da će iz ovog meča izaći sa celim plenom, i zakoračiti na mesta koja vode u Sudamerikanu.

ATLETIKO UILA – PATRIOTAS, 02.40

(Fudbal, Kolumbija 1)

Započeli su Atletiko Uila i Patriotas novu sezonu na identičan način – porazom. Onse Kaldas je uzeo meru Atletiko Uili, koja se pokazala kao čvrst orah (2:0). Nešto lakše je Bukaramanga izašla na kraj sa Patriotasom. Ali, bilo joj je potrebno vreme da pronađe dobitnu kombinaciju. Spakovala je Bukaramanga prvi gol tek u 80. minutu, a ubrzo je pao i drugi. Na njihovim međusobnim utakmicama tradicionalno dolazi 0-2 golova.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara