TREĆA SMENA: Argentinci u prvom planu, lopta se kotrlja u Kolumbiji, Čileu, Meksiku, Japanu... Bogdan sa Hoksima u Luizijani

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Čile 1)

Ova dva tima su bila u vrhu prošle sezone u elitnoj ligi Čilea. Union Kalera je bila vicešampion zemlje, a na startu novog prvenstva igrala je u Santijago de Čileu bez golova protiv Kola Kola. Union Espanjola je na svom terenu pobedio Santijago Vonderers sa 3:1. Najveće pojačanje za domaći tim je dolazak veterana, nekadašnjeg reprezentativca Čilea Horhea Valdivije. On je stigao iz Kola Kola, ali u prvom meču nije igrao protiv bivšeg kluba. Prošle godine u međusobnim duelima oba puta su trijumfovale domaće ekipe, Kalera sa 1:0, a Espanjola sa 3:2.

SAN LORENCO – ROSARIO, 00.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Oba tima igraju toplo-hladno ove sezone u drugom izdanju Liga kupa Argentine. Rosario ima bod više i ovo je jedna od poslednjih šansi za oba tima da se uključe u borbu za prva četiri mesta u Grupi A. Gosti iz Rosarija, koje trenira nekadašnji as Valensije i Intera Kili Gonzalez, nisu postigli gol na gostovanjima na četiri meča (dva poraza i remi). San Lorenco je dobio kod kuće samo u prvom kolu, posle toga je tim iz Buenos Ajresa, za koji navija papa Franja, osvojio samo bod na tri utakmice. Domaćin ima devet vezanih mečeva bez poraza protiv Rosarija (pet pobeda i četiri remija). Pre 11 godina je Rosario poslednji put dobio ekipu iz argentinske prestonice.

SENTRAL KORDOBA - PALTENSE, 02.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Sentral Kordoba je jedno od prijatnijih iznenađenja u Argentini ove godine. Trenutno je tim iz Santijago del Estera na drugom mestu u Grupi A, odmah iza neprikosnovenog Kolona. Platense je pretposlednji, pa je ovo lepa prilika za domaćina da se približi velikom uspehu i plasmanu među osam najboljih u Liga kupu Argentine. Zanimljivo da Kordoba nema još pobedu na svom terenu na tri meča (dva remija i poraz).

SANTA FE – DEPORTIVO PEREIRA, 02.40

(Fudbal, Kolumbija – Apertura)

Santa Fe ima šansu da makar na 24 sata postane lider šampionata Kolumbije. Tim iz Bogote u prestonici, na stadionu El Kampin, dočekuje pretposlednji tim lige, Deportivo Pereiru. I pogled na redosled na tabeli jasno daje do znanje ko je bliži trijumfu. Santa Fe je "viđen" u doigravanju, ima dva boda manje od lidera Atletiko Nasionala iz Medeljina i meč manje. U slučaju očekivane pobede domaćeg tima, ekipa iz Bogote će prenoćiti na čelu tabele pre mečeva 17. kola koji kreću već u subotu ujutru. Santa Fe je, uz Independijente iz Medeljina, primio najmanji broj golova ove sezone, samo 10. U Bogoti ove sezone prošlogodišnji finalista Klausure nema poraz na sedam utakmice. Pet puta je slavio, a dva puta odigrao nerešeno, sa samo četiri primljena pogotka.

PUEBLA – MAZATLAN, 03.30

(Fudbal, Meksiko – Klausura)

Puebla je na odličnom sedmom mestu i blizu je plasmana u plej-of meksičke Klausure, ali je u padu forme. Nije pobedila već tri kola. Mazatlan je na 11. poziciji, ali i dalje strepi za mesto u doigravanju. Dobio je samo jednom u poslednja četiri meča. Puebla je prošle godine u Aperturi slavila u gostima protiv Mazatlana sa 4:1.

HUAREZ – KRUZ AZUL, 05.30

(Fudbal, Meksiko – Klausura)

Kruz Azul je u seriji od 10 pobeda u šampionatu Meksika, ali ga u stopu prati gradski rival Klub Amerika koja ima dva boda manje. Huarez je najgori tim u Klausuru sa samo devet bodova, pa će teško da stane na put razigranoj četi peruanskog trenera Huana Rejnosa Guzmana. Tim iz Meksiko Sitija je dobio sva četiiri meča protiv Huareza u poslednjih pet godina, a tri puta nije primio gol. Prošle sezone u Aperturi Kruz je na stadionu Asteka slavio sa 3:2.

JOKOHAMA MARINOS – ŠONAN BELMARE, 06.00

(Fudbal, Japan 1)

Domaćin je u odličnoj formi. Posle samo boda u prva dva kola Džej lige, Jokohama Marinos je u seriji od tri pobede, sa samo jednim primljenim pogotkom. Šonan je osvojio samo četiri boda u prvih šest kola, a gostima je poražen na sve tri utakmice u elitnom japanskom prvenstvu. Jokohama ima tri vezana trijumfa na svom terenu protiv Šonana.

NJU ORLEANS PELIKANS – ATLANTA HOKS, 03.00

(Košarka, NBA)

Srpski as Bogdan Bogdanović igra sve bolje u dresu Atlante kako sezone u NBA ligi odmiče. Hoksi su posle dva produžetka pobedili prošle noći San Antonio Sparse u Teksasu, a noćas igraju u Luzijani protiv Nju Orleansa koji je popravio formu, ima četiri pobede u poslednjih šest mečeva, ali je i dalje van plej-ofa. Prva zvezde Pelikansa je prvi pik na draftu 2019. godine Zejon Vilijamson. Tim iz Džordžije je dobio Nju Orleans na četiri od pet prethodnih duela u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara