TREĆA SMENA: Bogat noćni program – Libertadores, Sudamerikana i KONKAKAF Liga šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Bitka za vrh dolazi kao poručena za obe ekipe. Idealan trenutak, dok pucaju od samopouzdanja. Osokoljeni su Atletiko Mineiro i sero Portenjo rezultatima u nacionalnim prvenstvima, a sjajno su krenuli i u Kopa Sudamerikani. Imaju po četiri osvojena boda i na dobrom su putu da se direktno kvalifikuju za narednu fazu. Sero Portenjo je trijumfom nad Olimpijom Asunsion (2:0) u paragvajskom derbiju napravio fantastičnu uvertiru za duel sa brazilskim predstavnikom. Atletiko Mineiro je nadomak plasmana u finale državnog šampionata Brazila posle pobede od 3:0 nad Tombenseom u prvom polufinalnom meču.

BARSELONA SC – BOKA JUNIORS, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Uhvatili su Barselona i Boka Juniors zalet. Upalile su se ekvadorska i argentinska mašina. Oba tima su vezala pet utakmica bez poraza. Tim sa Bombonjere je trijumfovao na pet uzastopnih utakmica na dva fronta. Biće ovo derbi grupe za prvo mesto. Ni Barselona, ni Boka nisu primili gol u dosardašnjem toku grupne faze, izašli su neokrznuti, a Ekvadorci imaju bolju gol razliku (6:0 naspram 3:0).

DEFENSA I HUSTISIJA – PALMEIRAS, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Ovajač Kopa Libertadoresa protiv osvajača Kopa Sudamerikane. Nedavno su Palmeiras i Defensa ukrstili koplja u Rekopa Sudamerikani, a titula je otišla u naručje Defense i Hustisije posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pobednik drugorangiranog takmičenja na Zelenom kontinentu nadjačao je šampiona Kopa Libertadoresa. Neumoljiv je bio Palmeiras u prva dva kola grupne faze, dok je Defensa podelila bodove sa Independijente del Valjeom na startu, a potom iskalila bes na Deportesu.

LDU KITO – FLAMENGO, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Puca na sve strane u grupi Flamenga i LDU-a, a za to su najzaslužnija upravo ova dva kluba. Podešene su nišanske sprave od starta grupne faze, igra se na gol više, a Flamengo je, za sada, jedini tim sa dve pobede. Čileanska Kalera otkinula je bod LDU Kitu, da bi se Kristijan Borha, bivši igrač Crvene zvezde, razmahao protiv Veleza i srušio Argentince sa dva gola (3:1). Nisu se sastajali Flamengo i LDU Kito od 2019. godine i grupne faze, koju su zajedno prošli sa prve dve pozicije, a i jedni i drugi su tada u međusobnim duelima ostvarili po pobedu.

MELGAR – ATLETIKO PARANAENSE, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Vodiće bitke Melgar i Atletiko Paranaense za izlazak iz grupe i nastavak pohoda na trofej u Kopa Sudamerikani. Metropolitanos i Aukas su pokazali da nisu kadri da pariraju peruanskom i brazilskom predstavniku. Atletiko je dva puta bio siguran slavivši minimalcem, a Melgar je okrenuo Metropolitanos, a zatim rutinski savladao Aukas. Rezultati iz domaćih šampionata uoči međusobnog duela pokazuju da su timovi mislima bili na meču Kopa Sudamerikane i da su ligaške bitne privremeno potisnute u stranu.

PALESTINO – NJUELS OLD BOJS, 04.00

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Njuels i Palestino su slabiji deo grupe u kojoj dominira paragvajski Libertad, a sledi ga Atletiko Gojanense. Njuels je uspeo da iščupa bod protiv Atletika i na njemu je ostao. Vreća Palestina je prazna, i dalje čeka na prvi bod, pa je za čileanskog i argentinskog predstavnika međusobni okršaj utakmica iz kategorije biti ili ne biti. Prostora za kalkulacije i čekanje nema. Moraju da krenu na pobedu. Remi neće zadovoljiti nijednu ekipu.

FILADELFIJA JUNION – ATLANTA JUNAJTED, 02.00

(Fudbal, KONKAKAF Liga šampiona)

Duel Filadelfije i Atlante garantuje Sjedinjenim Američkim Državama da će u polufinalu KONKAKAF Lige šampiona imati jednog predstavnika, a na korak od plasmana među četiri najbolje ekipe u takmičenju koje okuplja najkvalitetnije timove Severne, Centralne i Karipske Amerike je Filadelfija. Slavila je Filadelfija u prvom meču četvrtfinal sa 3:0, a svi golovi pali su u drugom poluvremenu. Neće Filadelfija morati da gubi glavu, to je rezervisano za Atlantu. Odlučiće se Junion na pecanje greške rivala.

KRUZ AZUL – TORONTO, 04.15

(Fudbal, KONKAKAF Liga šampiona)

Meksikanci su suvereni vladari KONKAKAF Lige šampiona. Nema im ravnih, bez premca su, a od tri meksička tima najbliži polufinalu je Kruz Azul, koji je lider meksičke Klausure. Blista Kruz Azul na svim frontovima. Sastav Huana Rejnosa Guzmana je sa gostovanja Torontu poneo 3:1. Taj rezultat doveo ga je u komfornu situaciju pred revanš sa Kanađanima u Meksiku, ali posao nije priveden kraju. Čeka se Kruz Azulov završni udarac.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara