TREĆA SMENA: Gold kup u prvom planu, Botafogo u strašnoj formi, Gremio blizu polufinala Kupa Brazila

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.07.23. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

Gremio je odličan ove sezone posle povratka u brazilsku elitu. Tim iz Porto Alegrea je u blizi i polufinala Kupa Brazila. U prvom meču u Salvadoru bilo je 1:1, pa su Luis Suarez i drugov favoriti pred svojim navijačima. Baija je u seriji od četiri meča bez pobede. Gremio je imao dobar niz do prošle nedelje, kada je na svom terenu poražen od senzacionalnog lidera Botafoga sa 2:0.

PATRONATO – BOTAFOGO, 23.55

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Lider šampionata Brazila igra u sjajnoj formi, ubedljivo je prvi, pa sada ni titula nije daleko. Tim iz Rija nije blistao u Kopa Sudamerikani, pa će morati da igra baraž za plasman u osminu finala. Rival je argentinski drugoligaš Patronato. Botafogo je sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Posledja dva meča je dobio Gremio u gostima i Vasko na svom terenu sa po 2:0.

SAD – PANAMA, 01.30

(Fudbal, Gold kup)

Amerikanci u Kaliforniji, u San Dijegu, dočekuju Panamu. Hesus Fereira je u grupnoj fazi postigao šest golova za Jenkija i prvi je strelac takmičenja. Odličan na ovom šampionatu je i Brendon Vaskez iz Sinsinatija, koji je postigao tri pogotka za branioca krune. On je promašio jedanaesterac u penal ruletu protiv Kanade, ali to nije skupo koštalo Amere. Panama je u četvrtinalu razbila Katar sa 4:0, a het-trik je delo Ismaela Dijaza, napadača čileanskog Universidad Katolika. SAD imaju mnogo više uspeha od Panama poslednjih godina. Na pet od šest utakmica su slavili. U prethodnim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Ameri su razblili narednog rivala sa 5:1 na svom terenu, ali su u Panama Siitju poraženi sa 1:0.

SPORTING KRISTAL – EMELEK, 02.00

(Fudbal, Kopa Sudamaeirkana)

Više od tri meseca peruanski tim je bez poraza u svim takmičenjima. Emelek je loš u šamionatu Ekvadora, tek je na 13. mestu, pa je drugorangirano takmičenje na tlu Južne Amerike prilika za popravni. Za vikend je Sporting Kristal igrao bez golova u derbiju Perua sa Alijansom. Emelek je bez utakmice dve nedelje, a do baraža za osminu finala je stigao posle pobede nad urugvajskim Danubijom sa 2:1.

JAMAJKA – MEKSIKO, 04.00

(Fudbal, Gold kup)

Jamajka je bila favorit iz senke pre početka šampionata. Rege bojsi su došli u najjačoj postavi u SAD, sa gro igrača iz Premiijer lige. U napadu su Majkl Antonio iz Vest Hema i Demeraj Grej iz Evertona. U četvrtfinalu su Jamajčani pobedili Gvatemalu sa 1:0 pogotkom Bela u 51. minutu. Meksikanci su u prvoj nokaut rundi u nastavku slomili otpor Kostarike – 2:0. Sombrerosi su favoriti, ali Rege bojsi su spremni za iznenađenje.

LOS ANĐELES FK – SENT LUIS, 04.30

(Fudbal, MLS)

Derbi Zapadne konferencije u MLS-u. Šampion na svom terenu dočekuje lidera Sent Luisa. Karlos Vela, Đorđo Kjelini i drugovi su u lošoj formi, imaju samo bod u prethodna četiri kola, pa je ovo šansa da se tim iz Kalifornije vrati u pobednički ritam i da i ove sezone bude jedan od glavnih kandidata za američki tron. Gosti su u seriji od tri pobede, a na dve poslednja duela nisu primili gol.


tagovi

međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara