TREĆA SMENA: Libertadores, Sudamerikana, Serija B, NBA plej-of

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Rasing Montevideo se nije smatrao velikim kandidatom za mesto u nokaut fazi Kopa Sudamerikane pre početka grupne faze. Ipak, u tri kola izabranici Eduarda Espinela nisu pretrpeli nijedan poraz i trenutno su drugi u Grupi E sa pet bodova. Rasing je sedmoplasiran u prvenstvu Urugvaja, a u prošlom meču je izgubio od Feniksa sa 4:2 čime je prekinuo niz od osam duela bez neuspeha u svim takmičenjima. Argentinos Juniors je bio kandidat za jedno od dva mesta u plej-ofu i za sada opravdava ovaj status. Sa šest bodova izabranici Pabla Gedea zauzimaju prvo mesto u kvartetu, ali trećeplasirani Korintijans ima četiri poena, a Rasing pet.

PALESTINO - FLAMENGO, 02.00

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Palestino se našao u veoma teškoj grupi Kopa Libertadores, gde mu se nisu ni dale velike šanse. Izabranici Pabla Sančeza startovali su sa dva poraza u nizu i opravdali status glavnog autsajdera grupe, ali pobeda od 3:1 u prošlom kolu nad Miljonariosom omogućava Čileancima da računaju i na drugo mesto. Flamengo je svakako važio za glavnog favorita Grupe E, pa i turnira u celini, ali do sada nije na nivou. Titeov tim je u tri kola uspeo da ostvari samo jednu pobedu, savladavši na svom terenu Palestino sa 2:0 u drugom kolu, i zauzima drugo mesto na tabeli sa četiri boda, i već ima pet bodova manje od Bolivara.

BOTAFOGO SP - MIRASOL, 02.00

(Fudbal, Brazil 2)

Botafogo SP tek treba da bude poražen na početku sezone Serije B uoči meča protiv Mirasola na stadionu Santa Kruz. Mirasol je zaradio prvu ligašku pobedu ove sezone pobedom od 3:2 nad Searom kod kuće u poslednjem ligaškom meču, i sada zauzima 10. mesto sa tri boda u dva kola. Botafogo SP je na 12. mestu sa dva boda posle dva duela. Botafogo SP je odigrao nerešeno 1:1 u svom poslednjem meču Serije B protiv Pajsandua.

UNIVERSITARIO - JUNIOR, 04.00

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Pre početka grupne faze Kopa Libertadores Universitario nije važio za jasnog kandidata za mesto u plej-ofu u svojoj grupi, ali za sada izgleda prilično konkurentno. Tim Fabijana Bustosa sa četiri boda zauzima treće mesto u Grupi D i zaostaje samo bod za liderom Juniorom, a po dodatnim pokazateljima je ispred LDU Kita. Junior je, uz Botafogo, pre početka turnira važio za favorita za plasman iz grupe, i do sada je opravdavao ovaj status. U tri kola izabranici Artura Montera sakupili su pet bodova, sa kojima su vodeći u grupi, ali bi sada lako mogli da završe poslednji jer četvrti Botafogo ima dva boda manje. 

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

BOSTON - KLIVLEND, 01.00

(Košarka, NBA)

Boston je u petom meču četvrtfinala plej-ofa Istočne konferencije naneo poraz Majamiju (118:84) i pobedio u seriji rezultatom 4:1. Najveći doprinos pobedi u susretu 2. maja dali su Džejlen Braun i Derik Vajt koji su postigli po 25 poena. Seltiksi (64 pobede i 18 poraza) izborili su ubedljivu pobedu na Istoku u ligaškom delu sezone. Na početku plej-ofa. Klivlend je na svom parketu savladao Orlando (106:94) u sedmom meču i izborio seriju rezultatom 4:3. Najbolji strelac na utakmici 5. maja bio je Donovan Mičel, koji je postigao 39 poena, upisao devet skokova i pet asistencija. Kavalirsi (48 pobeda i 34 poraza) završili su četvrti na Istoku. Noćas Klivlend gostuje Bostonu u pevom duelu polufinala konferencije.

OKLAHOMA - DALAS, 03.30

(Košarka, NBA)

Oklahoma je na gostovanju u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije savladala Nju Orleans (97:89) i dobila seriju sa ubedljivih 4:0. Tandersi (57 pobeda i 25 poraza) su bili najbolji na Zapadu na kraju regularnog dela sezone. Oklahoma se približava predstojećem meču polufinala konferencije sa punim sastavom. Dalas je u poslednjoj utakmici pobedio LA Kliperse i slavio u seriji sa 4:2. Najproduktivniji u pobedničkom timu bio je Kajri Irving, koji je postigao 30 poena. Luka Dončić postigao je dabl-dabl (28 poena, sedam skokova, 13 asistencija). Maveriksi (50 pobeda i 32 poraza) završili su na petom mestu Zapada.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara