TREĆA SMENA: Lopta se kotrlja širom Južne Amerike, Vela nastavlja osvajanje MLS-a, uzbudljivo u Meksiku

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.05.22. | 22:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Derbi juga u Porto Alegreu. Interenasional je posle promene trenera ozbiljno podigao formu, četiri meča ne zna za poraz, vezao je tri trijumfa u svim takmičenjima. Avai se iznenađujuće dobro snašao na startu sezone u elitnom rangu, dobio Ameriku Mineiro i Gojas, ali ga je Korintijans vratio na zemlju (0:3). Nisu rivali iz komšijskih brazilskih država delili megdan već skoro tri godine, a Internasional je dobio poslednja tri oikršaja. Promena na klupi dala je potreban efekat, pa se navijači s pravom nadaju još jednom trijumfu brazilskog velikana.

UANKAJO - SEZAR VALJEHO, 01.00

(Fudbal, Peru 1)

Sjajno je Uankajo počeo sezonu, dobio sedam od uvodnih devet utakmica i na vrhu je tabele. Očekuje se da nastavi niz protiv Sezar Valjeha, koji uz meč više ima čak osam bodova manje. Uz sve to kod kuće ređa trijumfe, kada se uračuna i minula sezona vezao ih je pet. Interesantno je da su poslednja tri okršaja ovih timova okončana najnepopularnijim rezultatom - 0:0. Čini se da je Uankajo spreman da to promeni.

OLIMPIA ASUNSION - GVAIRENJA, 01.15

(Fudbal, Paragvaj 1)

Izdigla se Olimpija i uspela da veže tri utakmice u prvenstvu bez poraza. Gvairenja je s druge strane počela da posrće i na poslednja dva duela u paragvajskoj Aperturi je pretrpela poraze. Domaćinu je trijumf neophodan da zadrži kakav takav priključak sa vrhom tabele. Vodeći Libertad beži 11 bodova, ali ima i meč više. Sastav iz Asunsiona više nema pravo na kiks. Na ruku mu ide i što je dobio tri prethodna duela sa Gvairenjom i bio prilično ubedljiv (gol razlika 7:1).

INDEPENDIJENTE DEL VALJE - LDU KITO, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Barselona drži čelo tabele, ali se Independijente i LDU ne predaju. Tim iz Kita kaska tri boda za liderom, sastav iz Sangoljkija pet posle 10 kola. Independijente tako nema pravo na kiks, mada ni LDU ne sme da se opušta. Gosti večerašnji duel dočekuju u boljoj formi, dobili su četiri od poslednjih pet mečeva u svim takmičenja, domaćin samo dva, mada je takođe pretrpeo samo jedna poraz u tom periodu. Tradicija je na strani Independijente del Valjea, koji je dobio poslednja četiri duela sa ekipom iz glavnog grada.

LEON - TOLUKA, 03.06

(Fudbal, Meksiko 1)

Ostalo je još par karata za plej-of, a Leon i Toluka su direktni rivali za poslednju. Domaćin predstojećeg duela trenutno je drži u rukama, ali Toluka kaska samo dva boda. Oba tima su pred meč poslednjeg kola u veoma lošoj formi. Bez pobede su već pet utakmica, Toluka je nanizala tri poraza, dok je takvu seriju Leon prekinuo u minulom kolu remijem sa Santos Lagunom (1:1). Prednost ide domaćinu, ali činjenica da nije slavio već pet utakmica kod kuće ukazuje da je sve otvoreno.

HUNIOR - ENVIHADO, 03.15

(Fudbal, Kolumbija 1)

Fudbaleri Huniora deluju nezaustavljivo u ovom trenutku. Vezali su pet pobeda u svim takmičenjima, osam mečeva ne znaju za poraz. Igraju sjajno i to uspevaju da potkrepe rezultatima, ali čini se da im neće biti sve jedno večeras. Envihado je u usponu forme, na poslednje tri utakmice primio je jedan gol i osvojio sedam od mogućih devet bodova. Ima samo dva boda manje od narednog rivala, četiri od četvrtoplasiranog Independijente Medeljina. Čeka nas interesantan duel, što ukazuje i novija istorija njihovih okršaja. Hunior je dobio minuli kod kuće minimalcem, ali dva pre toga obilovala su golovima. Hunior je u Kupu slavio gost tek posle penala i 3:3 u regularnom delu, a u februaru prošle godine podelili su plen u meču sa četiri gola. Uloga favorita ipak Hunioru, koji kod kuće nije poražen od septembra prošle godine (20 utakmica).

LOS ANĐELES - MINESOTA, 04.00

(Fudbal, MLS)

Predvođeni Karlosom Velom fudbaleri Los Anđelesa ne pamte bolji početak sezone. Izjednačili su rekord kluba sa osvojenih 19 bodova na prvih osam mečeva. Takav start u MLS nije viđen od 2012. godine kada je Kanzas Siti uhvatio zalet sa 21 bodom (sedam pobeda i poraz). Vezali su tri pobede posle jedinog poraza koji im je naneo gradski rival LA Galaksi uz gol razliku 10:3 i žele da nastave trijumfalnu seriju, a ujedno i da prekinu negativan niz u okršajima sa Minesotom. Lunse su dobili samo u prvom okršaju pre četiri godine (2:0). Nakon toga pretrpeli su dva poraza od sastava iz Sent Pola, a prethodna tri okršaja ovih rivala okončana su bez pobednika.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara