TREĆA SMENA: Neobično finale u Gvatemali, Paragvajci unose neizvesnost u završnicu, Nešvil zateže napad

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.05.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

METROPOLITANOS – UNIVERSIDAD SENTRAL, 01.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Venecuela 1)

Ako izuzmemo Karakas, koji potpuno dominira, sitaucija u dosadašnjem toku takmičenja u grupi Orijental potpuno je izjednačena. Metropolitanos je odigrao najmanje utakmica od rivala zbog učešća u Kopa Sudamerikani, tek tri, pa je zato i razumljivo što je sa tri poena poslednji na tabeli. Univerzidad Central je bolji za jedan poen, ali je i odigrao meč više. Imao je ipak više vremena za odmor, osam dana, dok je Metropolitanos u četvrtak gostovao Aukasu u Ekvadoru i izgubio je sa 3:0. Univerzidad je bez poraza na poslednja dva meča.

PUEBLA – SANTOS LAGUNA, 02.00

(Fudbal, Meksiko Klausura – polufinale)

Ko će u velikom finalu Klausure da igra protiv Kruz Azula? Saznaćemo noćas, mada bi bilo prvoklasno iznenađenje ako to ne bude Santos Laguna. Iz prvog meča sa Pueblom ima prednost od 3:0. Domaćin sada mora da pobedi jako ubedljivo, mada je u aprilu dokazao da ume da bude efikasan kada je to potrebno. San Luisu i Toluki je dao po četiri gola, Pačuki i Mazatlanu po tri, ali je na svakom od tih mečeva primio makar po jedan pogodak. Pomalo neverovatan je podatak da Puebla nije pobedila Santos nijednom od januara 2013. godine, odnosno na poslednjih 18 mečeva. U tom periodu su odigrali nerešeno čak 11 puta.

KOMUNIKASIONES – SANTA LUSIJA, 02.00

(Fudbal, Gvatemala Klausura – finale)

Najneuzbudljivije finale koje smo skoro videli. Revanš meč za titulu u Klausuri praktično ne bi ni morao da se odigra. Santa Lusija je u četvrtak bila više nego ubedljiva, slavila je sa 4:0. Da muka bude još veća po Komunikasiones, Samajoa je dobio u finišu meča crveni karton, tako da neće moći da igra u revanšu. Osvetila se Santa Lusija tako svom rivalu za poraze sa 8:1, 7:2 i 4:0 sa početka 21. veka. U poslednje tri godine su odigrali osam mečeva, Komunikasiones je slavio četiri puta, a tri duela su završena bez pobednika.

NASIONAL – RIVER PLEJT, 02.00

(Fudbal, Paragvaj Apertura)

Libertad je razočarao svoje navijače u noći između subote i nedelje, izgubio je od Sol de Amerike. To je napravilo prostor Nacionalu da donese neizvesnost u poslednjem kolu Aperture. Ukoliko savlada noćas „fenjeraša“ River Plejt, prići će gradskom rivalu na tri boda zaostatka i ostaće u igri za osvajanje titule. Nacional je samo jednom pobedio River na poslednjih osam susreta, a čak šest ih je završeno nerešeno. Rezultat 1:1 u tom periodu je viđen četiri puta. Samo je jednom došla igra UG3+.

UNIVERSIDAD ČILE – EVERTON, 02.30

(Fudal, Čile 1)

Loše je Everton otvorio novu sezonu u Čileu i posle šest odigranih utakmica se nalazi u zoni ispadanja. Samo su Vonderersi lošiji od njih, pošto su jedini tim koji ne zna još za pobedu. Everton je pobedio Antofagastu, a posle toga nisu znali za trijumf na naredna četiri meča. U prošlom kolu je La Serena lako izašla na kraj sa njima, pobedila je sa 4.0. Universidad je znatno bolji, pobedio je na tri od poslednja četiri meča. Poslednja tri susreta ova dva tima su završena bez pobednika, a Universidad nije izgubio nijednom od Evertona na poslednjih devet okršaja.

NEŠVIL – OSTIN, 03.00

(Fudbal, MLS)

Fudbaleri Nešvila još uvek nisu osetili gorčinu poraza ove sezone. Mogu da se pohvale da su jedan od samo tri tima u čitavom MLS koji su to uspeli. U prvih pet kola su čak četiri puta odigrali nerešeno, više od bilo koga u ligi. Sada im je rival osrednji tim Ostina. Nešvil je na prvih pet mečeva prema statističkim podacima stvorio čak 60 dobrih prilika, po tome su drugi najbolji u ligi, ali se napadači nisu proslavili i realizovali su samo njih šest. Možda je vreme da baš sada prorade protiv tima sa kojim se još nikada nisu sastajali.


tagovi

MetropolitanosSantos LagunaNešvilNacionalUniversidad de Čile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara