TREĆA SMENA: Superklasiko u La Plati, igra se Kup Brazila, MLS, aktivni i Peruanci, Kolumbijci...

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Argentine)

Superklasiko, meč osmine finala Kupa Argentine, igra se na neutralnom terenu u La Plati. Kada igraju ova dva velikana u zemlji Gaučosa, ali i Južne Amerike, nema favorita. Međutim, utakmica svih utakmica za igrače, ali i navijače dva ljuta gradska rivala dolazi u lošem trenutku za Boku. Tim s Bombonjere se nalazi u očajnoj situaciji na startu sezone. Problemi za plavo-žute su krenuli početkom godine kada je legenda kluba Karlos Tevez odlučio da napusti voljeni klub (trenutno bez angažmana). Novi slučaj koji puni stupce medija u Argetini je odbijanje Kolumbijca Sebastijana Vile da se pojavi na treninzima. Pred Superklasiko, u sastav Boke se vraća nabolji igrač prethodnih nekoliko sezona, Kolumbijac Edvin Kardona. On će najverovatnije meč da počne s klupe. Neće biti u konkurenciji njegovog zemljaka Franka Fabre, dok je Agustin Almendra van tima zbog povrede levog skočnog zgloba. River nema mnogo problema s povredama. Galjardo, koji je prošlog meseca proslavio sedam godina na klupi Milionera, konačno će moći da računa na oporavljenog Paula Dijaza i Enca Pereza. Problem za trenera Rivera je odsustvo Matijasa Suareza, na poslednjim utakmicama najboljeg igrača Milionera. Ljuti gradski rivali poslednji put igrali su 16. maja u četvrtinalu plej-ofa drugog izdanja Liga kupa. Pred praznim tribinama na Bombonjeri, Boka je slavila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta bilo je 1:1.

ALIJANZA UANUKO – SPORT BOJS, 23.55

(Fudbal, Peru – Klausura)

Alijanza je počela novu peruansku Klausuru sa pobedom i dva remija. Sport Bojs ima bod manje posle uvodna tri kola elitne lige ove južnoameričke države.. Na prethodne dve utakmice ovih klubova dolazio je tip 0-1. Pre tri i po meseca, Alijanza Uanuko je dobila na svom terenu narednog rivala sa 1:0.

ATLETIKO GO – ATLETIKO PR, 00.15

(Fudbal, Kup Brazila)

Gosti brane gol prednosti (2:1) iz prvog meča na domačem terenu pred revanš osmine finala Kupa Brazila u Gojaniji. Trener domaćeg tima Eduardo Baroka, defanzivac Eder i vezista Vilijan Maranjao su se vratili iz suspenzije koju su odslužili proteklog vikenda u meču 14. kola Serije A sa Amerikom iz Minas Žeriasa. Što se tiče međusobnih duela ova dva tima, na poslednjih deset okršaja, Paranaense je trijumfovao čak osam puta, dok su preostala dva susreta završena nerešenim ishodom. Gojaniense nije uspeo da savlada imenjaka iz Parane više od 14 godina, poslednji put to je učinio još u aprila 2007. godine.

ONSE KALDAS – INDENDIJENTE MEDELJIN, 00.40

(Fudbal, Kup Kolumbije)

Dva kolumbijska velikana sastaju se već u šesnaestini finala Kupa Kolumbije. U prvom meču u Medeljinu nije bilo pobednika, pa je Onse Kaldas favorit na svom stadionu Palogrande u Manizalesu. Independijente je startovao novi šampionat s tri remija, dok Onse Kaldas ima po pobedu, poraz i nerešni ishod. Na pet poslednjih utakmica ovih timova dolazio je tip 0-2 gola.

STRONGEST – TOMAJAPO, 01.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Strongest je lider šampionata Bolivije. Ima pet bodova više od najbližeg pratioca, Palmaflora. Tomajapo je na sredini tabele, sa po pet pobeda i poraza i dva remija. Domaćin igra utakmice na stadionu Ernando Siles u La Pazu na nadmorskoj visini od skoro 3.000 metara. Strongest kao domaćin ima maksimalan učinak, pet pobeda, uz gol-razliku 17:5.

ORLANDO SITI – INTER MAJAMI, 02.00

(Fudbal, MLS)

Derbi Floride u Orlandu. Lavovi dočekuju na svom stadionu ranjene komšije iz Majamija. Jedan od vlasnika Intera je Dejvid Bekam. Domaćin je na odličnom drugom mestu u Istočnoj konferenciji MLS lige, dok je Inter zakucan za dno. Trenutno je poslednji sa 12 bodova, ali ekipa iz Majamija daje znake života. Sakupila je četiri boda u prethodna dva meča najbolje lige SAD-a. Krajem juna ove godine Orlando je slavio u gostima u derbiju Floride sa 2:1. Na pet dosadašnjih mečeva ovih klubove uvek je dolazila kombinacija GG3+.

VASKO DA GAMA – SAO PAULO, 02.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Sao Paulo igra očajno u Seriji A, ali je odličan u Kopa Libertadores gde je stigao do četvrtfinala, a smeši mu se plasman među osam najboljih i u Kupu Brazila posle trijumfa u prvom meču na svom Morumbiju protiv Vaska sa 2:0. Moreplovci igraju slabo ove sezone u drugoligaškoj konurenciji. Protekle nedelje su poraženi u gradskom derbiju od Botafoga sa 2:0. Domaćin nije dao gol na dve poslednje utakmice, a Trikolori nisu vadili loptu iz mreže na prethodna dva susreta.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara