Feran Tores u suzama (Ⓒ Reuters)
Feran Tores u suzama (Ⓒ Reuters)

Treće poluvreme na Kamp Nou: Tores u suzama, Dembele zvižduke pretvorio u aplauze

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 00:26

"Osećaj je dobar, ali ne i rezultat. Trebalo je da pobedimo", ističe Ćavi

Podigla je Barselona nivo igre u odnosu na većinu izdanja u dosadašnjem toku sezone, ali je Napoli bio prevelik zalogaj za pobedu. Prvi duel španskog i italijanskog predstavnika za mesto u osmini finala Lige Evrope završen je remijem 1:1, što znači da nas za sedam dana u Napulju čeka žestoka borba za prolaz.

Svesni su toga na Kamp Nou, posebno Feran Tores koji je kraj utakmice sa Napolijem dočekao u suzama. Iako je u 59. minutu realizovao penal za izjednačenje, 21-godišnji krilni napadač propustio je nekoliko odličnih prilika da bude junak svog tima. Četiri puta je bio u šansama iz kojih se očekivao pogodak, ali nije bio precizan kao pri šutu sa bele tačke.

Izabrane vesti

Veliki je pritisak na mladom fudbaleru imajući u vidu koliko su se Katalonci namučili da ga dovedu iz Mančester sitija u januarskom prelaznom roku. Plaćen je 55.000.000 evra, a da bi bio licenciran zaboravljeni Samjuel Umtiti morao je da pristane na smanjenje plate. Zbog toga, greške mu se neće dugo tolerisati.

Na terenu Tores deluje pun samopouzdanja. Spreman je da preuzme odgovornost i vuče tim, ali kada se reflektori ugase, nije čudno da 21-godišnji mladić doživi emotivni slom zbog svega što ga okružuje.

Zbog toga mu je Ćavi odmah posle meča uputio reči utehe.

"Rekao sam igračima u svlačionici da je i Luis Suarez u prvih nekoliko meseci promašio velik broj šansi. Dres Barselone teži je nekoliko kilograma nego drugi... Ja sam oduševljen što imam Toresa u timu, on je igrač koji će nam doneti mnogo radosti. To što ulazi u šanse znači da je željan pogotka. Ima golgeterski instinkt, na treninzima je uvek među najefikasnijima. Ima naše maksimalno poverenje, samo treba da nastavi dalje i ne dozvoli da ova utakmica utiče na njega. Ja ću se pobrinuti da bude tako, kao i ceo stručni štab. On je jak momak i veoma posvećen", konstatovao je čuveni kapiten Barselone.

Mladi trener osvrnuo se i na aplauze Usmanu Dembeleu koji su zamenili prvobitne zvižduke zbog dobro poznate sage oko njegovog ugovora i odbijanja da potpiše novi. Ljuti jer će fudbaler kog je klub svojevremeno platio Borusiji Dortmund 140.000.000 evra, po svemu sudeći, na leto otići bez obeštećenja, kao slobodan igrač, navijači su ulazak Francuza u 65. minutu meča dočekali burnim negodovanjem. Ipak, dobro izdanje Dembelea nateralo je većinu da do kraja utakmice promeni raspoloženje i s terena ga isprati aplauzima.

"Već je bio kritikovan, navijači su mu zviždali, ali to je sada gotovo. Novost je da su zvižduke zamenili aplauzi. Svojom igrom učinio je da dođe do toga. Danas je prikazao ono što ljudi žele da gledaju. Ja razumem da ima onih koji žele da iskažu nezadovoljstvo, ali neka to čine posle utakmice. Zvižduci su nešto što nas dekoncentriše i nadam se da ih više neće biti", istakao je Ćavi.

Ovako je bilo kada je Francuz ušao umesto Adame Traorea.

A ovo je velika šansa koju je Tores imao u finišu duela sa Napolijem.

Što se tiče same utakmice, Ćavi smatra da je Barselona zaslužila pobedu. I to - ubedljivu.

"Osećaj je dobar, ali ne i rezultat. Trebalo je da pobedimo s bar dva gola razlike. Mogu da budem zadovoljan igrom, lopta je dobro kružila, stvorili smo 20 prilika od kojih su sedam bili ziceri, ali nedostajala nam je bolja završnica. Šteta je što ne idemo u Napulj s prednošću, ali optimista sam. Ako nastavimo ovako da igramo, pobedićemo mnogo utakmica", zaključio je trener Katalonaca.


tagovi

BarselonaFeran ToresUsman DembeleĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara