(©Reuters)
(©Reuters)

Trećeligaš izaziva Ponte Pretu, Tigrovi oštre kandže za Žuventud

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 23:05

Kup Brazila: Trener Vila Nove moći će da računa na Alana Mineira, kojem suspenzija važi samo za prvenstvo države

Ponte Preta se vraća na teren posle mesec dana. Epidemiološka situacija u državi se pogoršala, državni šampionat je zaustavljen, a Makaka je uoči prekida zabeležila dve pobede – jednu u Kupu Brazila, a drugu u prvenstvu. Poslednji meč Ponte Preta odigrala je protiv Botafoga SP, slavila je minimalcem (1:0) u duel druge runde Kupa Brazila protiv Kirkjume (00.00) biće brazilskom drugoligašu četvrto gostovanje u nizu.

Ponte Preta će se i naredne sezone takmičiti u drugom rangu brazilskog fudbala, a na papiru bi u drugom kolu najmasovnijeg takmičenja trebalo da ima lak zadatak. Kirkjuma je u užasnoj formi. Brazilski trećeligaš nije osetio slast pobede na 17 uzastopnih utakmica zaredom. Poslednji trijumf Kurkjuma je ostavrila u Seriji C sredinom oktobra na domaćem terenu protiv Londrine.

Izabrane vesti

00.00: (3.90) Krikjuma (3.15) Ponte Preta (1.98)

Pauza u državnom prvenstvu legla je Ponte Preti. Čak 12 igrača Makake bilo je zaraženo virusom korona rethodnih mesec dana iskoristili su za oporavak. Trener Fabio Moreno imaće na raspolaganju skoro sve igrače. Van stroja su samo defanzivac Ednej zbog iščašenja zgloba, Tales, koji se oporavlja od operacije i napadač Žoao Viktor. Ne računa Fabio Moreno na Žoao Viktora ne zbog povrede, već zbog lošeg fizičkog stanja u kojem se napadač nalazi. Zapustio se Žoao Viktor i sve dok ne bude poradio na svom telu i kondiciji, neće biti u konkurenciji za sastav.

U drugoj rundi Kupa Brazila sastaju se i dva tima koja su izborila promociju u viši rang. Vila Nova je napredovala iz Serije C u Seriju B, a Žuventud će se sledeće sezone u Brazileirau nadmetati sa Flamengom, Internasionalom, Palmeirasom, Sao Paulom i ostalim velikanima brazilskog fudbala.

Vila Nova dobila je veliko pojačanje iz svojih redova za duel sa Žuventudom na domaćem terenu (02.30). Vezistu Alana Mineira suspendovala je disciplinska komisija, moraće da odsluži četiri utakmice kazne, ali se zabrana igranja odnosi isključivo na državni šampionat.

U slučaju da posle 90 minuta ne bude pobednika odmah će se šutirati jedanaesterci. Pobednik u ovoj drugoj fazi takmičenja dobiće novčanu nagradu od 1.700.000 reala, što je nešto više od 250.000 evra.

KUP BRAZILA - 1/32 (JEDAN MEČ)

Petak

00.00: (3.90) Krikjuma (3.15) Ponte Preta (1.98)

02.30: (2.90) Vilja Nova (2.75) Žuventud (2.85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaPonte PretaŽuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara