Trećeligaška bajka je završena: Kajzerslautern na korak od Evrope posle 21 godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 22:40

Sarbriken bio odličan u prvom poluvremenu, ali ipak pao – 0:2

Trajala je više od šest meseci trećligaška bajka u Kupu Nemačke. Kao snoplje padali su pred Sarbrikenom Ajntraht iz Frankfurta, potom Mehengladbah, nadali su se navijači tog kluba da će pod svetlima Berlina tamo krajem maja doživeti katarzu i gledati voljeni klub u velikom finalu. Bilo je lepo dok je trajalo, ali više od polufinala se nije moglo.

Kraj žurke u Sarbirkenu odsvirao je Kajzerslautern. Klub svetle tradicije prolazio je prethodnih godina kroz finansijske oluje i tornada. I dalje je pod uticajem nepogoda, pošto se u Cvajti bori za opstanak, ali je aktuelna generacija došla nadfomak istorije. Moglo bi da se desi da se na kultnom stadionu Fric Valter vrati evropski fudbal. Posle trijumfa nad Sarbrikenom (2:0), ostalo je da nekadašnji šampion Nemačke dobije finale u Berlinu. Mada će to biti preambiciozan plan, imajući u vidu da će se nameriti na pobednika duela između Leverkuzena i Fortune iz Dizeldorfa. A zna se ko je tu favorit.

Izabrane vesti

Elem, Kajzerlasutern je prethodni put u Evropi igrao 2003. godine, u tadašnjem 2002. godine, kada je ispao u prvom kolu. Navijačima Crvene zvezde su u sećanju oni dueli iz 1996. godine, u okviru istog takmičenja, koji su nagovestili veliku karijeru Dejana Stankovića.

Od tada Kajzer je imao mnogo više neuspeha. Borio se u trećoj ligi, i sada se bori da zadži status u Cvajti. Ali budite ubeđeni da će navijači Kajzerslauterna izvršiti desant na Berlin. Bez obzira ko bude rival.

Sarbirken se još jednom predstavio kao ozbiljan tim. Imao je u prvom poluvremenu više od igre. Odlučujući momenat desio se u 53. minutu kada je golman domaćina Šrajber slabo reagovao posle udarca glavom Ritera. Nije napadač Kajzerslauterna idealno zahvatio loptu, čak je golman Sarbrikena bio u pravom uglu, ali mu se lopta nekako ušunjala iza leđa. Do kraj meča Ture je potvrdio trijumf drugoligaša.

KUP NEMAČKE - POLUFINALE

Utorak

Sarbriken - Kajzerslautern 0:2 (0:0)

/Riter 53, Ture 75/

Sreda

20.45: (1,17) Leverkuzen (8,00) Fortuna Diseldorf (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeKajzerslautern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara