""
""

Treći pupoljak iz Zvezdine „klase 1995“ završio u Sloveniji

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.01.16. | 14:08

Filip Janković potpisao za Domžale

Prva stanica Marakana, tačka ukrštanja Domžale. Čudni fudbalski putevi usmerili su i trećeg izdanka Zvezdine „klase 1995“ u slovenački klub. Posle Veljka Simića i Nemanje Maksimovića, u tim koji sa klupe vodi Luka Elzner stigao je i - Filip Janković.

Ne tako davno projektovan u veliku nadu crveno-belih, ofanzivni vezista nije, posle odlaska iz Beograda, uspeo da se izbori za mesto pod suncem u Italiji, pa je posle epizodnih uloga u Parmi (igrao za B tim) i Kataniji (bio na pozajmici) stigao u Domžale.

Izabrane vesti

Potpisao je ugovor do leta 2018. godine.
„U Italiji sam stekao dosta iskustva, na osnovu kojeg ću pokušati da u Domžalama napravim iskorak u karijeri“, rekao je Janković na promociji u novom klubu.

Domžale su ga predstavile kao svetskog prvaka, imajući u vidu činjenicu da je Filip bio deo omladinske reprezentacije Srbije, koja je letos na Novom Zelandu osvojila Mundijalito pod vođstvom selektora Veljka Paunovića.
„To je bilo neverovatno iskustvo, posle kojeg smo očvrsnuli. Tako nešto se dešava jednom u karijeri i definitivno predstavlja najveći uspeh, zasad. Veljko i Nemanja su mi predočili šta me ovde čeka i kakva je slovenačka liga. Znam da na utakmicama pada dosta golova i da je ovo sjajna sredina u kojoj mladi fudbaleri mogu da napreduju“, rekao je Filip Janković.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Filip JankovićDomžale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara