Švarc i Farke (Foto: ©AFP)
Švarc i Farke (Foto: ©AFP)

Trener Dinama odbio zahtev FS Nemačke da napusti Rusiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 15:28

S druge strane, Danijel Farke podlegao pritisku i napustio Krasnodar, a da nije debitovao za klub

Nedugo nakon Markusa Gisdola, ruski fudbal napustio je i Danijel Farke. Nemački stručnjak sporazumno je raskinuo saradnju sa Krasnodarom, saopšteno je na zvaničnom sajtu ruskog kluba.

U šturom klupskom saopštenju se ne navodi razlog rastanka, ali je jasno da je na Farkeovu odluku da posle tek nešto više od mesec i po dana napusti crno-zelene uticao ratni sukob između Rusije i Ukrajine.

Izabrane vesti

U tom periodu Nemac nije stigao ni da upiše zvanični debi na klupi Krasnodara. U klub je stigao sredinom januara i ekipu vodio na sedam pripremnih utakmica tokom zimske pauze. I taman kad je trebalo da debituje protiv moskovske Lokomotive 27. februara, premijerni meč Krasnodara u prolećnom delu sezone odložen je zbog ratnih dešavanja.

No, tu ne bi trebalo da bude kraj egzodusu iz Krasnodara. Ruski mediji pišu da Gžegož Krihovjak takođe pregovara sa klubom oko prevremenog raskida saradnje. Poljak je među Bikove stigao letos iz moskovske Lokomotive i potpisao ugovor do juna 2024. godine, ali bi zbog novonastale situacije prerano mogao da okonča epizodu u Krasnodaru.

S druge strane, trener moskovskog Dinama Sandro Švarc odbija da napusti drugoplasirani tim Premijer lige i pored pritiska Fudbalskog saveza Nemačke kojem su Gisdol i Farke podlegli, dodaju ruski mediji. Kako piše Bild, Švarc je nedavno produžio ugovor sa Dinamom do leta 2024. godine i u decembru doveo svoju ženu i decu u Moskvu. U glavnom gradu Rusije oseća podršku navijača, u dobrim je odnosima sa timom i upravom i pride ima sasvim solidne šanse da osvoji makar jedan trofej do kraja sezone (četvrtfinale Kupa Rusije, drugi u prvenstvu, dva boda iza Zenita), što su neki od razloga zbog kojih ne želi da napušta klub.

"Nisam tip osobe koja kupuje kartu, ukrca se na avion i poleti. To nisam ja. Osećam se odgovornim", prenosi Bild Švarcove reči.

Dan ranije, nekadašnji fudbaler Dinama i reprezentacije Ukrajine Andrij Voronjin podneo je ostavku na mesto Švarcovog pomoćnika.



tagovi

Danijel FarkeKrasnodarSandro ŠvarcGžegož KrihovjakDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara