Fudbaleri Karabaga oko sudije Frankovskog (Reuters)
Fudbaleri Karabaga oko sudije Frankovskog (Reuters)

Trener Karabaga "naredio" igraču da prizna da je dao gol rukom, Genduzi "zapretio" Božijom kaznom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 23:53

Horhe Sampaoli nije mogao da se načudi pravdoljubivom potezu kolege Gurbana Gurbanova

Niko nije sumnjao u prolaz Marselja u osminu finalu Lige konferencija protiv azerbejdžanskog Karabaga, naročito posle pobede domaćina na Velodromu od 3:1. Revanš u Bakuu nije ponudio rezultatsku neizvesnost, ali jeste potez koji je prava fudbalska retkost i o kojem je večeras brujalo pola Evrope.

Naime, u trenucima dok je Marselj vodio 1:0 u prestonici Azerbejdžana, Senegalac Ibrahima Vađi zatresao je mrežu gostiju, a fudbaleri Marselja odmah počeli da signaliziraju sudiji Frankovskom da je pogodak neregularan. Dok je trajala neizvesnost i dok su i jedni i drugi vršili pritisak na glavnog arbitra, Vađi mu je prišao i otklonio sve sumnje da jepokušao da kopira legendarnog Dijega Armanda Maradonu i njegovu Božiju ruku.

Izabrane vesti

Međutim, i taj gest ima pozadinu, odnosno špic Karabaga nije to učinio na svoju ruku, već na podsticaj šefa stručnog štaba Gurbana Gurbanova.

"Trener mi je rekao 'ne moramo da postignemo gol rukom. Moraš da prihvatiš odgovornost. Moraš da kažeš istinu'", rekao je Vađi za francuske medije pa podelio i detalje zanimljive konverzacije sa Mateom Genduzijem odnosno ispričao šta mu je Francuz poručio, doduše s osmehom na licu.

"Rekao mu je 'ti su musliman, ako ne budeš rekao istinu, Bog će te kazniti."

Naravno, u centru pažnje ostaje diskretni heroj Gurbanov kojem je priznanje za večerašnji gest odao i trener Marselja Horhe Sampaoli čija ekipa je trijumfovala u dvomeču ukupnim rezultatom 6:1.

"Ovo je prava retkost u fudbalu. Ne znam da li bih uradio isto što i on i da li bih prihvatio poništen gol. Ne bih se uopšte mešao. Želim da nazdravim njegovom osećaju pravičnosti i iskrenosti. Iskreno, nikada nisam video takav potez. Za mene je to lekcija", rekao je Argentinac.





tagovi

KarabagMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara