Trener koji je otkrio Matea Garsiju: On je ’desetka’, a ’jedan na jedan’ može svakoga da počisti

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 11:03

Veruje da će dosadašnje krilo Zvezde biti pravo pojačanje za Rasing

Transfer još nije ozvaničen, ali u Argentini ne ostavljaju dilemu. Mateo Garsija će uskoro potpisati ugovor na četiri godine sa tamošnjim velikanom Rasingom. Igrač je već napustio Zvezdine pripreme i zaputio se ka domovini. Argentinski mediji dodaju da će Garsijin transfer iz Zvezde u Rasing iznositi 2.500.000 evra, a ne 2.500.000 dolara kako se do sada verovalo. Ostaje još samo da Rasing i igrač usaglase poslednje detlje oko ugovora vrednog 70.000 dolara mesečno i da stave paraf.

Povratak Garsije će biti jedan od većih transfera u argentinskom fudbalu ovog leta i svakako najveći u Rasingu. Zato su i očekivanja velika od doskorašnjeg krila Crvene zvezde. Iako Garsija u Evropi nije pokazao mnogo osim epizode u Arisu, u Argentini veruju da će se pokazati kao top pojačanje za popularnu Akademiju, da će praviti razliku na terenu i na kraju doneti i ekonomski suficit.

Izabrane vesti

Trener Danijel ’Miliki’ Himenez je čovek koji je otkrio Garsiju u mlađim selekcijama Instituta i gurnuo ga u prvi tim popularne Glorije. Danas ne krije zadovoljstvo što se njegov nekadašnji pulen vraća u domovinu.

„Mateo je odskakao u svojoj generaciji. Kada sam ga video, igrao je za Institutov tim do 18 godina i odmah sam tražio da ga prebace u selekciju do 20 godina kako bi povremeno trenirao sa prvim timom. Tada je igrao na drugačijoj poziciji. On je ’desetka’ i koristio sam ga iza špiceva, a ispred vezista. Ili kao levo krilo. Može da igra uspešno čak i kao desno krilo jer ima dobar šut. U tim situacijama seče unutra i gađa gol. On je igrač koji može da pokrije praktično celu napadačku liniju“, kaže Himenez za argentinske medije.

Što se tiče ostalih Garsijinih kvaliteta, posebno izdvaja jedan.

„Mateo je kompletan fudbaler, ima dobar pregled igre, brz je, ima strašnu promenu pravca, ali je posebno dobar u direktnoj igri. U situacijama ’jedan na jedan’ može da ’počisti’ svakog defanzivca u Argentini. Žao mi je što nije mnogo napredovao u Evropi, ali sam uveren da će vrlo brzo pokazati da je pravo pojačanje za Rasing“, rekao je nekadašnji trener Instituta. 


tagovi

Mateo GarsijaRasing Klub

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara