Roberto de Zerbi (Reuters)
Roberto de Zerbi (Reuters)

Treneri traže silne milione, predsednik Fenera Ali Koč ne da

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 09:40

Žesus nije hteo da radi ispod 10.000.000, a Lev i De Zerbi bili bi zadovoljni sa 5.000.000

Navijači Fenerbahčea čekaju nacionalnu titulu još od 2014. godine. A kako stvari stoje, čekaće i posle ove sezone, jer osam kola pre kraja šampionata Fener zaostaje 13 bodova za prvoplasiranim Trabzonom. A visi mu i Liga šampiona, pošto su tek bod ispred trećeplasirane Konje.

Predsedniku kluba Aliju Koču dosta je čekanja. U smiraj prošle godine smenio je Vitora Pareiru sa mesta trenera posle samo 15 utakmica. Ismail Kartal je preuzeo tim, ali je odmah bilo jasno da neće dugo, odnosno da će na klupi (glavnog trenera) najduže biti do kraja aktuelne sezone, posle koje bi ekipu trebalo da preuzme neko zvučno ime.

Izabrane vesti

Prvo se pominjao Žorž Žesus. Ali Portugalac je tražio čak 10.000.000 evra po sezoni, pa je tako odmah sam sebe diskvalifikovao iz trke. Onda je u igru uskočio Joakim Lev. Ali ni Nemac nije imao osećaja koliko bi mogao da dobije od Fenera. Smatrao je da da zaslužuje 5.000.000, odnosno 3.000.000 manje nego što je tražio Austrijancima za preuzimanje nacionalnog tima. Brzo je sa azijske strane Bosfora stigao negativan odgovor.

Sledeći Kočov cilj je bio Roberto de Zerbi koji će zbog nemogućnosti za radom, uslovljenim ratnim zbivanjima u Ukrajini, napustiti Šahtjor. Kontakt je napravljen. Razgovor je obavljen. Ali, prema svemu sudeći, nema ništa od dogovora, jer je Italijan koji u Šahtjoru godišnje dobija 4.000.000 evra, tražio milion više od Fenera. Koč je odmah negativno odmahnuo glavom i nastavio potragu za trenerom.

Sada se klub navodno okrenuo "niskobudžetnim" stručnjacima...


tagovi

FenerbahčeRoberto De ZerbiJoakim LevŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara