Ernan Krespo (©Reuters)
Ernan Krespo (©Reuters)

Trenerska disertacija Ernana Krespa: Mala Defensa ispisala istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 01:30

Argentinski klub u polufinalu Sudamerikane

Čudo je bio Ernan Krespo od igrača, a počeo je da pravi čuda i kao trener!

Jedno malo-veliko čudo, rezultat za istoriju, ostvario je Krespo sa Defensom i Hustisijom, relativno malim klubom iz Buenos Ajresa. Taj klub koji je 2014. godine prvi put ušao u prvu ligu Argentine, plasirao se ove večeri u polufinale Kopa Sudamerikane. To je južnoamerikčki pandan Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Hustisija je bila favorit protiv brazilske Baije, pošto je prvi meč u gostima dobila sa 3:2, a posle žestoke borbe u revanšu uspela je ponovo da slavi, bilo je 1:0 i da se probije među četiri najbolja tima u takmičenju.

Argentinci će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Kokimbo (Čile) – Junior (Kolumbija).

Ovo je definitivno najveći uspeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Ernana Krespa, jer sa Banfildom nije imao uspeha, ali od januara otkako je preuzeo Defensu i Hustisiju, dobri rezultati se samo nižu.

Jako tvrda utakmica se igrala u Buenos Ajresu, jer je Baija došla da da sve od sebe, da proba da nađe put do trijumfa. Gosti su uporno pritiskali po bokovima, pa su tako u 42. minutu došli do najbolje šanse, ali je Rosi pogodio prečku. Defensa se branila i pretila iz kontri, nije želela da rizikuje otvorenom igrom, jer bi to samo išlo u prilog Brazilcima.

Kako je meč odmicao, tako je frustracija kod igrača Baije bila sve veća, pa je Rosi dobio crveni karton zbog nepristojnih gestikulacija prema tribinama. Ali, tu prednost Krespov tim nije umeo da iskoristi, nego je samo četiri minuta kasnije Azevedo dobio drugi žuti karton, pa se odnos snaga na terenu ponovo izjednačio.

Kada su gosti krenuli na sve ili ništa, stigla ih je kazna. Kontru Defense golom je završio golgeter Brajan Romero i time overio kartu za polufinale Kopa Sudamerikane.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

U. Katolika - Velez Sarsfild 1:3 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Aued 68 - Taragona 17, Oreljano 73, Lusero 90+4/

Defensa i Hustisija – Baija 1:0 (0:0), /prvi meč 3:2/

/Romero 86/

Četvrtak

01.30: (3.05) Kokimbo (3.15) Junior (2.30) /prvi meč 2:1/

23.15: (2.05) Independijente (3.10) Lanus (3.70) /prvi meč 0:0/

 


tagovi

Kopa SudamerikanaBaijaErnan KrespoDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara