Aleksander-Arnold i Rajan Sesenjon u duelu (Reuters)
Aleksander-Arnold i Rajan Sesenjon u duelu (Reuters)

Trentov advokat Klop: Igrao je dobru odbranu i protiv boljih u odnosu na one koji će biti u Kataru

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 17:18

"Čuo sam da je Geri Nevil pričao da Trent ne može da igra nokaut utakmice", kaže nemački stručnjak

Mnogo se u poslednje vreme pričalo i pisalo o defanzivnim manjkavostima Trenta Aleksander-Arnolda. Godinama unazad Englez je uspevao da ih zamaskira venserijskim napadačkim brojkama, ali kako ove sezone ne isporučuje asistencije i golove, u fokus je dospela njegova inferiornost u utakmicama protiv kvalitetnijih protivnika.

Hviča Karachelija ga je uništavao, kako u Napulju, tako i u Liverpulu. Podno Vezuva je Trent izgledao potpuno nezaiteresovano da pomaže saigračima kada napadi Napolija nisu išli striktno kroz prostor za koji je on bio zadužen. Na Enfildu mu je Hviča nekoliko puta provlačio loptu kroz noge. U nedavnom derbiju protiv Totenhema, mučio ga je Rajan Sesenjon, kojeg je čak vrlo neoprezno oborio u svom šesnaestercu i pravo je čudo kako Totenhem nije dobio penal.

Izabrane vesti

Sve ovo, navelo je legendu Mančester junajteda i nekadašnjeg desnog beka Gerija Nevila da se kao stručni analitičar britanskog Sky Sports-a osvrne na ulogu koju bi fudbaler Liverpula mogao da ima na dolazećem Svetskom prvenstu. Malo je reći da Nevil ne očekuje mnogo minuta za Aleksander-Arnolda.

"U ovom trenutku ne vidim scenario u kojem Geret (Sautgejt) koristi Trenta u duelima nokaut faze. Protiv Totenhema je izgledao kao da bi u svakom trenutku mogao da košta Liverpul", rekao je Nevil.

A ko bi stao u zaštitu Engleza nego čovek koji ga je iz omladinaca lansirao u fudbalsku stratosferu. Jirgenu Klopu se nisu svidele Nevilove reči.

"Čuo sam da je Geri Nevil pričao nešto o velikim utakmica, u tonu da Trent ne može da igra nokaut utakmice. Ali Trent ima 24 godine i pobede u nekoliko finala, u nekoliko važnih utakmica u kojima morate da se branite. Igrao je finala - prošlogodišnje finale protiv Čelsija (FA Kup) je bilo izuzetno intenzivno. Igrao je protiv vrhunskih fudbalera, definitivno boljih od onih sa kojima će se sresti na Svetskom prvenstvu. I uvek je bio tu, igrao dobru odbranu. Ne znam ni zašto uopšte pričamo na ovu temu, ali dobro..."

Na spisku Gordog Albiona kada je reč o desnim bekovima našli su se Kiran Tripije koji igra sjajno u Njukaslu u koji je viđen kao prva opcija Gereta Sutgejta. Tu je i nedavno oporavljeni Kajl Voker, kao i pomenuti Trent. Međutim, veliko je pitanje da li bi se fudbaler Liverupula našao na spisku putnika za Katar da Čelsijev Ris Džejms, u ovom trenutku verovatno jedan od najboljih fudbalera na svojoj poziciji, nije bio povređen.

"Nisam siguran ni da je njegov nastup bio upitan, ali sa svim ovim debatama, bar onim koje sam pratio... Da su svi bili dostupni, verovatno se na spisku ne bi našla četiri desna beka. Teško je kada birate između četvorice ili petorice... Voker nije bio 100 posto fit, a Ris Džejms nedostupan... Mislim da je Geret srećan što je mogao da računa na Trenta", zaključio je Klop.




tagovi

Trent Aleksander ArnoldJirgen KlopGeri NevilLiverpulreprezentacija EngleskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara