Slavlje Rendžersa (©Reuters)
Slavlje Rendžersa (©Reuters)

Tresle se tribine legendarnog Ajbroksa, Rendžers izbacio Dortmund (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 22:59

Betis izdržao sve nalete Zenita na svom terenu...

Stiven Džerard je otišao, ali Rendžers nije skrenuo s pobedničkog puta! istina, brljali su Policajci poslednjih nedelja u domaćem šampionatu, usled nekih kikseva izgubili prvo mesto, no u Evropi čuda se i dalje nižu. U spektakularnom meču na Ajbroksu škotski velikan izborio je 2:2 sa Dortmundom i eliminisao nemačkog predstavnika iz Lige Evrope.

Neko će možda reći kako posle 2:4 na Vestfalenu ovo i nije neko čudo, međutim Borusija je čak i ovakvom stanju kakvom jeste - slaba sezona, dramatično loša odbrana, povređen najbolji strelac Erling Haland - važila za favorita na kladionicama. Milioneri su napumpali samopouzdanje proteklog vikenda u Bundesligi, tukli imenjaka iz Menhengladbaha sa čak 6:0, ali u paklu jednog od najčuvenijih stadiona na svetu nisu mogli da isprave sve greške što su napravili pre sedam dana.

Izabrane vesti

Pritom, daleko od toga da su večeras odigrali bez istih.

Štaviše. Ako ćemo konkretno, Dortmundove nade da može do produžetaka i eventualnog proslaka u osminu finala umrle su upravo nakon još jednog u nizu kikseva veterana Matsa Humelsa. Na semaforu je stajalo 1:2, igrao se 57. minutu i gostim je još samo jedan pogodak garantovao dodatnih 30 minuta. U tom času brzonogi štoper-bek Rendžersa Kolin Basi probio je po boku i bez neke naročite ideje uputio loptu u šesnaesterac; činilo se da će to biti lak plen za Humelsa, lopta mu je išla pravo na nogu, međutim iskusni Nemac se okliznuo, a na pravom mestu našao se veliki junak ovog dvomeča Džejms Tavernijer.

Iskusni bek pogodio je penal u Dortmundu, večeras je takođe sa bele tačke doneo prednost Rendžersu i onda kao šlag na tortu taj njegov treći gol Gregoru Kobelu u nedelju dana za podrhtavanje temelja Ajbroksa - 2:2.




Borusija je samo na momente delovalo kao tim koji bi trebalo da diktira tempo i preovlada sredinom terena kao tehnički daleko superiorniji rival. Donjel Malen odigrao je ponajbolji meč otkako je stigao u Dortmund, standardno dobar bio je Džud Belingem i tu se priča zavrašava što se tiče pozitivnih ocena kod gostiju.

Iz za sada nepoznatog razloga Marko Roze ostavio je na klupi jednog od svojih najboljih igrača - Rafaela Gereira.

Rendžers je mogao i do pobede, ali je u 68. minutu poništen pogodak domaćina zbog prekršaja koji je prethodio...

U drugom susretu Betis je izdržao sve nalete Zenita i odbranio gol prednosti prvog susreta. U dosta skromnoj predstavi podbacio je pre svega domaćin koji se uglavnom branio i za 90 minuta nije uptio udarac u okvir gola. Nisu se ni Rusi proslavili, ali su u sudijskoj nadoknadi uspeli da postignu pogodak koji bi im doneo produžetke da je priznat.

Arbitar je ipak presudio da se radilo o prekršaju.

Evo i te situacije:

LIGA EVROPE, 1/16 FINALA – REVANŠI

Četvrtak

Dinamo Zagreb - Sevilja 1:0 (0:0) /prvi meč: 1:3/

/Oršić 65/

Lacio - Porto 2:2 (1:1) /prvi meč: 1:2/

/Imobile 19, Kataldi 90+5 - Taremi 31pen, Uribe 68/

Olimpijakos - Atalanta 0:3 (0:1) /prvi meč: 1:2/

/Mele 40, Malinovski 67, 69/

Sosijedad - RB Lajpcig 1:3 (0:1) /prvi meč: 2:2/

/Zubimendi 67 - Orban 39, Silva 59, Forsberg 89pen/

Betis - Zenit 0:0 /prvi meč 3:2/

Braga - Šerif 2:0 (2:0) /prvimeč 0:2/ - u toku su produžeci

/Medeiroš 17, Orta 43/

Napoli - Barselona 2:4 (1:3) /prvi meč 1:1/

/Insinje 23pen, Politano 87 - Alba 8, De Jong 13, Pike 45, Obamejan 59/

Rendžers - Dortmund 2:2 (1:2) /prvi meč 4:2/

/Tavernijer 22pen, 57 - Belingem 31, Malen 42/


tagovi

Liga Evrope

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara