Dobrivoje Velemir iz OFK Bačke (© Star sport)
Dobrivoje Velemir iz OFK Bačke (© Star sport)

Tri i po meseca patnje, pa napadačka rapsodija: OFK Bačka prekinula niz Metalca

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 14:51

Radnički pobedio prvi put još od Partizana

Završila se najduža serija bez pobede nekog superligaškog tima. Trajala je duže od tri meseca, mnogi su bili spremni da zbog neubedljivog niza otpišu OFK Bačku, ali ekipa iz Bačke Palanke dala je znake života i popravila šanse za opstanak u elitnom rangu. U 17. kolu na stadionu „Slavko Maletin Vava“ ubedljivo je savladala Metalac – 3:1.

Tim Gorana Milojevića se propisno mučio tokom jeseni. Ne samo kad je reč o igri. Veliki problem bila je i realizacija. Na deset utakmica na kojima nije slavio čak sedam puta nije ni gol postigao. Danas, kad mu je u goste stiglo jedno od osveženja takmičenja, usledila je prava napadačka rapsodija Vojvođana. Tri gola u mreži rivala, to se nije desilo još od početka juna, kad je savladan Novi Pazar, tad u Prvoj ligi Srbije.

Izabrane vesti

Najpre je Nikola Žakula potvrdio status prvog strelca ekipe. I to sa pozicije zadnjeg veznog. Pet golova je dao u ovoj sezoni, od ukupno 14 Bačkinih (zaključno sa današnja tri) i udahnuo život posle ne baš dobrog otvaranja utakmice. Početkom drugog dela Dobrivoje Velemir sa bele tačke i Nikola Ratković prvencem u aktuelnom prvenstvu omogućili su Palančanima beg sa poslednjeg mesta, na kome je sad Mačva.

Iako je pogotkom Igora Maksimovića nagovestio nastavak pozitivnog trenda, Metalac je u nastavku poklekao i zabeležio prvi superligaški poraz još od 12. septembra kad je gostovao Voždovcu.

Slično OFK Bačkoj, dugačku seriju bez slavlja prekinuo je i Radnički tako što je u završnici meča na Banjici savladao Rad (1:0). U junaka niškog sastava izrastao je letošnji novajlija iz podgoričke Budućnosti, Dušan Stoiljković.

Za prvenac novog trenera Vladimira Gaćinovića, koji je preuzeo ekipu pre dva kola, ali i prvi gol Radničkog još otkako je Dušan Pantelić pogodio za trijumf nad Partizanom. Na novi pogodak čekalo se 448 minuta.

SUPERLIGA - 17. KOLO

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)

/Marinković 30, Melunović 81pen, 93 – Pantović 18/

Subota

Vojvodina – Mačva 1:0 (0:0)

/Mrkaić 32/

Partizan - Čukarički 1:0 (0:0)

/Štulić 86/

Nedelja

Inđija – Spartak 3:4 (3:3)

/Obradović 12, Bastajić 22, Nešković 29 – Savković 15p, Tufegdžić 19, 32, Srećković 86/

Mladost Lučani – Novi Pazar 3:2 (2:1)

/Marković 8, Jovanović 23, Bojović 88 – Apanspahić 10, 70/

Radnik – Proleter 2:0 (0:0)

/Bogdanovski 54, Pavlov 60/

Zlatibor - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Boaći 19/

Ponedeljak

OFK Bačka – Metalac 3:1 (1:1)

/Žakula 38, Velemir 53 pen, Ratković 60 – Maksimović 14/

Rad – Radnički Niš 0:1 (0:0)

/Stoiljković 76/



tagovi

Radnički NišFk RadMetalacOFK Bačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara