Stadion Kolo Kola u Santijago de Čileu (©AFP)
Stadion Kolo Kola u Santijago de Čileu (©AFP)

Triler u Čileu: Kolo Kolo ostaje bez viđene krune (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 05:02

Primera divizija: Jedini šampion Južne Amerike iz ove države senzacionalno poražen na svom terenu od Union Espanjole – 0:1, pa je kolo pre kraja Universidad Katolika na pragu odbrane trona

Ništa od bajke Kolo Kola. Prošle sezone je u baražu uspeo da ostane u ligi. U ovom šampionatu je igrao odlično, bio na pragu titule, ali je sve prosuo u finišu čileanske Primera divizije. Velikan iz Santijago de Čilea na svom terenu je poražen od Union Espanjole sa 1:0 u pretposlednjem kolu šampionata.

To je iskoristio branilac krune, Universidad Katolika, koji je na svom terenu dobio Uačipato sa 2:0 i pred poslednje kolo pobegao rivalu tri boda. U Čileu, ako ekipe imaju isti broj bodova, odlučuje gol-razlika, a ona je trenutno na strani šampiona + 28, naspram +24 Kolo Kola.

Izabrane vesti

23.15: (2,55) Rasing (3,20) Lanus (2,85)

Imao je jedini šampion Južne Amerike iz ove države veliku prednost. Prošlog meseca je pobedio gradskog rivala Universidada sa 2:1 i pobegao pet bodova. Sve je bilo na strani tima argentinskog stručnjaka Lenarda Stilitana, ali prošle nedelje je odigrao bez golova u gostima protiv Kuriko Unida i izgubio zalihu.

Jedini gol za Espanjolu za šok na stadionu David Areljano delo je Bolivijca Alehandra Čumasera početkom drugog poluvremena. Gosti su završil meč sa desetoricom posle isključenja Mendoze u finišu meča. Domaći navijači bili su u neverici po završetku meča, sa suzama su napustili stadion u prestonici Čilea.

Universidad Katolika je tokom sezone promenio trenera. Urugvajac Gustavo Pojet je napustio kormilo pre dva i po meseca. Ekipu je preporodio Argentinac Kristijan Paluči koji je na pragu da Krstašima donese novi titulu. Golove za šampiona u prvom poluvremenu delo su Dijega Martina Valensije Morelje i najboljeg strelca u Čileu, Argentinca Fernanda Zampedrija.

U poslednjem kolu, Universidadu treba bod za titulu u gostima protiv Evertona, mada bi i s porazom mogao do krune u Čileu, ako Kolo Kolo ne slavi ubedjivo protiv Antofagasta u gostima narednog vikenda.

ČILE 1 – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Kobresal – Universidad de Čile 0:0

Melipilja – Everton 1:0 (0:0)

O’Higins – Antafagasta 0:0

Nedelja

Santijago Vonderrs – Audaks Italijano 2:2 (0:1)

Kolo Kolo – Union Espanjola 0:1 (0:0)

Kuriko Unido – Palestino 1:1 (1:0)

Union Kalera – La Serena 1:2 (0:1)

Universidad Katolika – Uačipato 2:0 (2:0)

 



tagovi

Čile 1ČileJužna AmerikaKolo KoloUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara