Stadion u Trnavi (©Reuters)
Stadion u Trnavi (©Reuters)

Trnavi prija Ružomberok, Nitra otvara stadion za navijače

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 11:10

Poslednje dve utakmice sezone u Slovačkoj. Traži se još jedno mesto u Evropi i poslednji učesnik Fortuna lige

Danas se spušta zavesa na sezonu u Slovačkoj. Ostale su još dve utakmice koje će dati odgovore na pitanje ko će uz Slovan, Žilinu i Dunajsku Stredu u Evropu, a ko će biit poslednji član elitne lige naredne sezone.

U meču za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Spartak iz Trnave na stadionu Anton Malatinski dočekuje Ružomberok. Ekipa koja je pre dve godine igrala protiv Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (crveno-beli prošli posle produžetka u Trnavi) u polufinalu baraža je pobedila Trenčin sa 3:0, dok je Ružomberok bio bolji od Mihalovcea sa 1:0.

Izabrane vesti

Ključni igrač za ekipu iz Trnave u prethodnim duelu je bio mladi Brazilac Sajmon Kabral. On je postigao gol i imao asistenciju. U listu strelaca se se upisali i Šveđanin koji vuče poreklo sa ovih prostora, Dijan Ljubojević i Austrijanac Aleks Sobčik.

Trnava ima ulogu favorita. Igraće se pred ograničenim brojem navijača. U šampionatu Slovačke, nekadašnji šampion je ove sezone sva tri puta pobedio Ružomberok koji za 270 minuta nije postigao gol protiv Spartaka. U Trnavi je dva puta bilo po 2:0, a u gostima je četa trenera Marijana Šarmira slavila sa 1:0.

"Neće nam biti lako, ovo je treći meč u sedam dana. Naša prednost mogla bi biti navijači koji će nas ohrabriti da se plasiramo u Evropu. Valjda će ih biti više nego protiv Trenčina", rekao je trener Trnave Šarmir za klupski sajt.

U slučaju da ne bude pobednika posle 90 minuta igraće se produžeci, dva puta po 15 minuta, a ako i onda ne bude rešeno pitanje poslednje ekipe iz Slovačke u međunaronodnim kupovima, pucaće se jedanaesterci.

Nitra je u prvom meču protiv Dubnice u gostima odigrala bez golova. Domaćin je favorit u meču za ostanak u Fortuna ligi. Uprava kluba je odlučila da ulaz na stadion bude besplatan. Naravno, zbog mera predostrožnosti usled pandemije virusa korona vodiće se računa da ne bude pune tribine.

SLOVAČKA

Baraž za Ligu Evrope

18.00 (2,30) Spartak Trnava (3,15) Ružomberok (3,30)

Baraž za opstanak

20.00 (1,50) Nitra (3,90) Dubnica (6,25) /prvi meč: 0:0/

***kvote su podložne promenama

Tabela najbolje lige Slovačke posle prvog dela



tagovi

Slovačka 1SlovačkaSpartak TrnavaRužomberokNitra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara