©Starsport
©Starsport

Trofej već na debiju: Slobodanu Uroševiću i Veljku Nikoliću Superkup Kipra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 21:41

Aris, sa doskorašnjim adutima Zvezde i Partizana u postavi, bolji od Omonje (2:0)

Na način na koji je stavio tačku na prethodnu sezonu Aris iz Limasola otvorio je novu takmičarsku godinu - trofejno. Šampion Kipra večerašnjom pobedom nad Omonijom (2:0) upisao je novi uspeh u klupskoj arhivi i okitio se nacionalnim Superkupom.

Tim u kojem su zvanične debije upisali Slobodan Urošević i Veljko Nikolić načeo je rivala u 21. minutu sjajnim golom Mihlalija Majambele, a minimalna prednost ostala je na snazi do sudijske nadoknade i pogotka Mariuša Stepinskog kojim su otklonjene sve diele po pitanju pobednika.

Izabrane vesti

Fenomenalni udarac veziste iz Južne Afrike sa desnog boka u dalji ugao predstavljao je krucijalni korak na putu do trofeja, te je Aris posle vođstva uspostavio željeni ritam i bez previše poteškoća trasirao put ka pobedi. Uprkos zaostatku Omonija se prilično mučila da pronađe ogdovor i put do gola protivnika, a za inferiorno izdanje kažnjena je u trećem minutu nadoknade kada je Stepinski dobio loptu sa levog boka i iz srca šesnaesterca udvostučio prednost.

Rutinskom pobedom Aris je potvrdio dominaciju na Kipru, ali i protiv Omonije koju je savladao četvrti put u nizu uz samo jedan primljen gol.

Zapaženu ulogu u redovima pobednika imali su i srpski fudbaleri, letnja pojačanja kluba iz Limasola, Slobodan Urošević i Veljko Nikolić. Bivši bek Partizana odigrao je svih 90 minuta, dok je nekadašnji vezista Crvene zvezde dobio šansu u 32. minutu posle povrede Brauna. Sa druge strane, Veljko Simić je u 80. minutu upisao debitantske minute za Omoniju, ali nije uspeo da doprinese eventualnom izjednačenju i povratku svog tima u susret. Nemanja Miletić, četvrti Srbin u protokolu večeras, proveo je čitav susret na klupi Omonije.

SUPERKUP KIPRA

Aris - Omonija 2:0 (1:0)

/Majambela 21, Stepinski 90+3/


tagovi

Slobodan UroševićVeljko NikolićAris LimasolOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara