Trofejna zbirka Marka Nikolića povećana, pehar i sa četvrtim klubom zaredom

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 22:24

Iskusni stručnjak briljira i na Bliskom istoku

Pretplatio se Marko Nikolić na osvajanje trofeja. Gde god da ode ne ostaje praznih šaka, bez obzira na zemlju ili kontinent gde bude angažovan. Nakon Partizana, Videotona (Fehervara) i moskovske Lokomotive, 44-godišnji Srbin došao je do pehara i u četvrtom uzastopnom klubu u kom radi.

Nikolić je sa Šabab Al Ahlijem osvojio Superkup Ujedinjenih Arapskih Emirata, čime je došao do šestog trofeja u trenerskoj karijeri (Dupla kruna s Partizanom 2017, titula s Videotonom 2018, kup s Videotonom 2019, kup s Lokomotivom 2021), neračunajući individualno priznanje za trenera sezone u Superligi Srbije 2016/2017.

Izabrane vesti

Trijumfovao je Šabab Al Ahli 6:2 protiv Al Šardže, s tim da je ekipa Miralema Pjanića i Muse Marege vodila s 2:0 dok je bila brojčano ravnopravna. Kad je u 32. minutu isključen Salim Ali, krenula je totalna dominacija kluba iz Dubaija. Nekadašnja nada Valensije Federiko Kartabija konačno se skrasio i u četvrtoj deceniji igra fudbal života. Argentinac je dao dva gola za egal, a onda je pred odlazak na odmor preko Al Gasanija Al Ahli potpuno preokrenuo.

Tim rumusnkog trenera Kozmina Olarojua nije s desetoricom mogao da bude ravnopravan takmac, pa je drugo poluvreme za Nikolićeve izabranike bilo puko odrađivanje posla. U strelce su se upisala i dvojica mladih Brazilaca, 20-godišnji Juri i 19-godišnji Mateusao.

Za aktuelnog šampiona UAE-a ovo je šesti trofej u Superkupu, a prvi od 2020. godine. U tekućoj sezoni Šabab Al Ahli zauzima treću poziciju u prvenstvu, sa šest bodova zaostatka za vodećim Al Vaslom Miloša Milojevića.




tagovi

Marko NikolićŠabab Al AhliUAE

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara