Troj Dini (©Reuters)
Troj Dini (©Reuters)

Troj Dini opleo po Iviću: Ugnjetavao nas je, činio da se osećamo grozno i mislimo da sve radimo pogrešno

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 17:03

„To je bio prvi put za 13 godina da ništa nisam naučio od menadžera“

Epizoda Vladimira Ivića u Votfordu imala je neslavan kraj. Srpski stručnjak je prošle godine neposredno pred Boxing day posle poraza od Hadersfilda smenjen. Engleski mediji su naširoko tih dana pisali o svađi Vladimira Ivića i tadašnjeg kapitena Stršljenova Troja Dinija... Navodno je to bila kap koja je prelila čašu.

Troj Dini je u svojoj autobiografiji „Redemption“ (Iskupljenje) jedan odeljak posvetio i Vladimiru Iviću. Ali, kako kaže, sukoba nije bilo.

Izabrane vesti

„Ivić i ja nikada nismo imali problem. Ne do samog kraja. Nisam se posebno zagrejao za njegov stil vođenja utakmica i treniranja. Mislim da niko nije“, napisao je Dini.

Poklanjao je Ivić veliku pažnju detaljima, a Troju Diniju i saigračima nimalo nije prijalo sedenje ispred ekrana i gledanje snimaka.

„Što se tiče analize utakmica, on je secirao sve, do najsitnijih detalja. Trebalo bi mu 45 minuta da prođe kroz sedam ili osam isečaka. Izašli biste iz sobe i neko bi se okrenuo prema vama i rekao: 'Bože, ja sam sra*je'. Znao je da učini da se osećaš grozno“.

Uveo je Vladimir Ivić brdo pravila i ograničenja, uključujući i ostanak na treningu još sat i kusur vremena nakon završetka istog. Govorio je da će kroz analize utakmica igrači početi da se preispituju, čak i ako su pobedili u prethodnoj utakmici. Smatrao je srpski stručnjak da će te metode biti produktivne, a one su naišle na otpor.

„Kada bismo pobedili, radili bismo 40 minuta na stvarima koje smo uradili pogrešno i nekoliko minuta na golovima koje smo postigli“.

Bivši kapiten Votforda ističe da je Vladimir Ivić „naterao“ sve u timu da posumnjaju u svoje sposobnosti. A, Ivića je opisao kao ugnjetavača.

„Ljudi nisu uživali u svom fudbalu, a on je počeo sve više da nas pritiska. Počeo je da nas ugnjetava. Imamo najbolji posao na svetu, plaćeni smo pravo malo bogatsvo za igranje fudbala i treniramo četiri ili pet časova dnevno, a imate osobu koja čini da se osećate kao da niste dovoljno dobri da biste bili tu gde jeste i da sve radite pogrešno“.



Razočaran je Troj Dini saradnjom sa srpskim stručnjakom, ništa nije „pokupio“. Ravna crta što se tiče znanja, ali očigledno ne i emocije koje izaziva pomen Vladimira Ivića. A, prema Dinijevim rečima sukoba nije bilo. Teško je poverovati...

„To je bio prvi put za 13 godina da ništa nisam naučio od menadžera“, završio je Troj Dini.



tagovi

Troj DiniVladimir IvićvotfordEngleskaPremijer ligaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara