©Star Sport
©Star Sport

Trojica bivših trenera Crvene zvezde bez poraza u sezoni

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 12:07

Vladan Milojević i Dejan Stanković na liderskim pozicijama na Kipru i u Mađarskoj, Miloš Milojević posle dva vezana remija ostao bez vrha, ali još uvek nije osetio gorčinu poraza na klupi Al Vasla

Bivši treneri Crvene zvezde Vladan Milojević, Dejan Stanković i Miloš Milojević započeli su sezonu na klupama svojih timova na gotovo perfektan način, što potvrđuje činjenica da na ukupno 19 mečeva nisu doživeli nijedan poraz.

Vladan Milojević je u svom stilu ugasio "požar" u Limasolu, koji je na početku sezone razbuktao Rumun Bodan Andone. Pedantni stručnjak je do sada vodio Apolon na pet utakmica i ostvario četiri pobede i jedan remi, primivši gol samo u derbiju protiv APOEL-a koji je završen rezultatom 1:1, pa je ovu reprezentativnu pauzu dočekao na liderskoj poziciji kiparskog prvenstva sa bodom više od Arisa, APOEL-a, Pafosa i Anortozisa.

Izabrane vesti

Klub iz Limasola je u Omoniju jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku sezonu, sa svega tri primljena gola, od kojih su dva završila u mreži Petera Levenburga dok je Andone bio šef struke. Milojevićeva filozofija igre, koja se oslanja na odgovornost u defanzivi, ekspresno je dala rezultate, pa se Apolon u ovom trenutku šepuri na čelu tabele, bez obzira na to što je sezona startovala na neočekivan način.

Dejan Stanković beleži najbolji start jednog inostranog trenera na klupi Ferenvaroša. Niko pre njega nakon sedam odigranih mečeva nije imao prosek od 2,43 osvojena boda, uz učinak od pet pobeda i dva remija i gol-razliku 23:6. Prosek bi bio još bolji da Fradi nije ispustio dva gola prednosti prošlog vikenda protiv Debrecina (2:2), ali još uvek drži lidersku poziciju na tabeli, sa bodom više i utakmicom manje u odnosu na Pakš.

Stanković je takođe uspeo da smiri uzavrelu atmosferu na startu sezone u redovima mađarskog velikana, koji su tokom leta vodila dvojica trenera, ali je srpski strateg uspeo da postavi stvari na svoje mesto. Ferencvaroš je sigurno startovao u Kupu Mađarske, a potom i grupnoj fazi Lige konferencije, gde je savladao Čukarički na svom terenu sa 3:1, a potom u trećem minut nadoknade ostao bez pobede nad Fjorentinom u Firenci (2:2).

Miloš Milojević je vezao dva remija u poslednja dva prvenstvena kola na klupi Al Vasla, zbog čega se nalazi na trećem mestu šampionata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali to nije previše promenilo utisak o njegovom startu u ovom klubu. Podsetimo, Milojević je bio izabran za trenera meseca u avgustu, a u ovom trenutku nakon sedam mečeva u svim takmičenjima ima skor od četiri pobede i tri remija, uz gol-razliku 21:10.

Jedan od tri remija, Al Vasl je doživeo u praktično revijalnom remanšu 1/16 finala Liga kupa protiv Hata Kluba (3:3), pošto je u prvom meču slavio sa 7:0. Milojevićev tim je u četvrtom kolu na gotovo neverovatan način ostao bez pobede na gostovanju Kor Fakanu, s ozbirom da je do 52. minuta vodio sa 3:0, ali je na kraju bilo 3:3. U prošlom kolu, Milojevićev tim je bio od Adžmana do 57. minuta, ali je izjednačio golom Sidibea i potom propustio veliki broj prilika da napravi potpuni preokret, koji bi ga odveo na deobu prve pozicije sa Šabab Al Ahlijem.

UČINAK ZVEZDINIH BIVŠIH TRENERA:

VLADAN MILOJEVIĆ (Apolon Limasol): 5 pobeda, 1 remi, 0 poraza, gol-razlika 9:1

DEJAN STANKOVIĆ (Ferencvaroš): 5 pobeda, 2 remija, 0 poraza, gol-razlika: 23:6

MILOŠ MILOJEVIĆ (Al Vasl): 4 pobede, 3 remija, 0 praza, gol-razlika 21:10


tagovi

FerencvarošAl VaslApolon LimasolVladan MilojevićDejan StankovićMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara