Rikardo i Ranđelović (© Star sport)
Rikardo i Ranđelović (© Star sport)

Trubači, pritisak, preokret Partizana i prečka na kraju: Stranci i Terzić drže korak sa Zvezdom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 18:51

Crno-beli nisu blistali, ali su okončali seriju Radnika bez primljenog gola dugu 599 minuta, domaćin pogodio – 2:1

Ume Partizan da igra (i) pod pritiskom. U većem delu sezone je vodio trku i izazivao prvaka, remijem sa Napretkom došao u situaciju da mu je svaka utakmica „život“, a prvu takvu dobio je preokretom u Surdulici, bodovno se opet poravnao sa Crvenom zvedzom, sebi i drugima dokazao kako funkcioniše kad je pod moranjem, uz napomenu da je u napetoj završnici malo nedostahjalo da napravi još jedan pogrešan korak.

Na poslednji predah uoči završnih devet kola, crno-beli su otišli zadovoljni usled saznanja da su sposobni da "lome" rezultat. Okrenuli su u Kragujevcu, minus pretvorili u Bačkoj Topoli pretvorili u plus, da bi i protiv Radnika nadoknadili zaostatak na zatvaranju 28. superligaške runde – 2:1.

Izabrane vesti

Ovakav epilog posledica je trzaja u završnici prvog i početkom drugog poluvremena na jugu Srbije. Sve pre i posle toga u igri ekipe Aleksandra Stanojevića podsetilo je na izdanja u Subotici i(li) sa Napretkom, međutim, idnividualni kvalitet stranaca i jedan potez bonusa ispostavili su se ključnim da favorit ostane u konkurenciji za naslov prvaka. Uz veliku bojazan navijača dokle se može ovako, jer je igra bila kao u minula dva prvenstvena duela. Negledljiva. Umalo i kažnjiva.

U Humskoj će ukazati da je teren u Surdulici težak, da su bili umorni posle gostovanja u Roterdamu, da su naleteli na defanzivno čvrstu ekipu. Sve konstatacije su tačne, baš kao i ona da Parni valjak nije onako brz, još manje ubitačan, kao na startu trke. I takav ima na koga da se osloni u kritičnim trenucima. Jednu od boljih partija u poslednje vreme prikazao je Kvinsi Menig. Zvuci trube, kao specifičnost na tribinama stadiona Radnika, kao da su inspirisali Holanđanina da se vrati u ritam s početak prolećnog dela prvenstva, kad je delio asistencije protiv niškog i kragujevačkog Radničkog. Posle pet „sušnih“ kola, pobegao je Urošu Stojanoviću i Borku Duronjiću, servirao šansu Nikoli Terziću i mladom vezisti omogućio da savlada Stefana Ranđelovića.

Taj detalj označio je kraj Radnikove serije od 599 minuta bez primljenog gola na terenima Superlige. Prvi fudbaler koji je prevario odbranu uporne ekipe Dušana Đorđevića je Terzić, a drugi Rikardo Gomeš. Samo što je počelo drugo poluvreme, najbolji strelac Partizana je posle duge lopte Saše Zdjelara izveo potez sličan onom sa De Kajpa minule sedmice.

Opet se sam izborio da puca, potegao ispred neodlučnog Mihaila Oreščanina, prevario Ranđelovića i 22. superligaškim golom usmerio Parni valjak ka trijumfu koji nije bio ni na vidiku u prvih pola sata.

Taj deo meča Beograđani su odigrali kao da čekaju da neko drugi obavi posao umesto njih. Bezvoljno, mlitavo, sporo. Sve suprotno od zahteva trenera Stanojevića da se „ide do koske“. U takvim okolnostima su i grešili. Kao, primera radi, kad je Siniša Saničanin pustio Predraga Medića da primi loptu posle dodavanja Nikole Bogdanovskog, neometan centrira, lopta preletela Igora Vujačića, a Uroš Milovanović iskoristio snagu u duelu sa Aleksandrom Lutovcem i osmim golom u sezoni nagovestio da je domaćin, možda, sposoban za iznenađenje kreirano u oktobarskom susretu sa Crvenom zvezdom.

Tad je Radnik imao Ranđelovića koji je maltene sve branio, dobro je golman počeo i ovaj susret (odbranio udarac glavom Igora Vujačića), tako ga je i okončao (ukrotio pokušaj Meniga), bio spretan da osujeti nekoliko pokušaja favorita u nastavku, međutim, nije imao čoveka sposobnog da se odupre individualnom kvalitetu Partizanovih stranaca. Doduše, ukazao mu se u trećem minutu nadokande Spasić i uzdrmao prečku (kakav spas za goste), da bi u nastavku akcije Viktor Lukić promašio još jednu šansu i zabrinuo Grobare.

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:1 (1:0)

/Vukić 29, 76 - Ilić 78/

Subota

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:0

Napredak - Voždovac 1:3 (0:1)

/Melunović 51 - Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85/

Vojvodina - Čukarički 1:2 (1:0)

/Matić 27 pen - Ndijaje 51, Rakonjac 78/

Nedelja

Spartak Subotica - Novi Pazar 1:2 (1:1)

/Nikolić 12 - Mujezinović 42, Zimonjić 87/

Mladost Lučani - Metalac 3:3 (2:1)

/Tumbasević 28, Gordić 36, 90+2 - Bačkulja 19, Stojanović 76, Milićević 90+4/

Crvena zvezda - Kolubara 3:0 (2:0)

/Ben 29, Rodić 45, Ohi 70/

Ponedeljak

Radnik - Partizan 1:2 (1:1)

/Milovanovićč27 - Terzić 34, Rikardo 48/



 


tagovi

Kvinsi MenigRikardo GomešNikola TerzićFK PartizanRadnikRadnik Surdulica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara