Kuveljić i Dragović na prethodnom meču u Bačkoj Topoli (Star sport)
Kuveljić i Dragović na prethodnom meču u Bačkoj Topoli (Star sport)

TSC da pokaže zube kad je najteže, plan je da u istoj sezoni dobije Zvezdu i Partizan

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 09:14

Žarko Lazetić krpi odbranu i pojačava napad za derbi 23. kola Mozzart Bet Superlige u Bačkoj Topoli (16 časova, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Tim iz Bačke Topole igra sezonu za istoriju. Ne samo što se domogao grupne faze Lige Evrope, ugostio ekipe kao što su Vest Hem, Olimpijakos i Frajburg, već i na domaćoj sceni beleži sjajna izdanja. Trenutno je treći na tabeli, tu će i ostati kako god da se završi meč sa Crvenom zvezdom, jedino može da pokvari status najbolje odbrane u prvenstvu. Samo dva pogotka manje primio je TSC od crveno-belih, te će na velikom ispitu biti defanziva ekipe Žarka Lazetića. Pokušaće klub sa severa Srbije da uradi nešto što sada nikada nije: da u istoj sezoni savlada oba beogradska velikana (16 časova, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Iako je tim iz Ljutice Bogdana bio šampion svake sezone otkako je TSC član elite, već u prvoj je poklekao na gostovanju ekipi u plavim dresovima. Pamti se 2020. i utakmica u Senti, crveno-beli su već bili overili titulu, ali nisu baš bili prezadovoljni izabranici tadašnjeg šefa struke Dejana Stankovića zbog poraza koji im je nanela četa Zoltana Saba (1:2). Posle toga, Topolčani su umeli da „prežive“ gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“ gde su dva puta uzeli po bod, ali kod kuće još uvek ne znaju za ništa drugo osim poraza. Voli Crvena zvezda da igra na TSC areni, gde je od otvaranja stadiona uspela da slavi u sva četiri međusobna duela. Posebno je na utakmicama sa timom iz Bačke Topole bio raspoložen Mirko Ivanić, može da se pohvali zvanjem najboljeg strelca kada su u pitanju duela dva tima.

Neće se Lazetić, ni njegovi fudbaleri opterećivati rekordima i tradicijom. Ni sa Parnim valjkom nemaju pozitivan skor, pa su uspeli da mu nanesu težak poraz u Humskoj i prekinu seriju od 13 uzastopnih pobeda izabranika Igora Duljaja. Isplatilo se čekanje simpatizareima kluba iz Bačke Topole, te je prva pobeda protiv Partizana ikada stigla na najlepši mogući način. Pokazali su zube Topolčani i protiv Crvene zvezde na strani, odigrali takmičarski, taktički pametno i podmetnuli nogu crveno-belima pogotkom Ifeta Đakovca u nadoknadi (1:1), te dolili ulje na vatru otkazu koji se možda već tada spremao izraelskom stručnjaku Baraku Baharu. Bez obzira na kadrovske probleme, TSC i Lazetić su već u duelima sa večitima prikazali napredak i taktičku evoluciju, jer su neporaženi na svi tri dosadašnja susreta sa dve prvoplasirane ekipa na tabeli.

Imaće muke oko sastavljanja tima Žarko Lazetić zbog izostanka nekolicine fudbalera iz odbrane. Josip Ćalušić je morao na operaciju, nema odavno Mateje Đorđevića, a zbog kartona mu na raspolaganju nije ni Nemanja Stojić. Usled povrede i bolesti su pod znakom pitanja i oba desna beka, Miloš Cvetković i Jovan Vlalukin, te će na toj poziciji morati stručni štab TSC-a da potraži alternativna rešenja. Nameće se Vukašin Krstić, pod uslovom da mesta štopera zauzmu Goran Antonić i Aleksa Pejić. U suprotnom, moraće Lazetić da gurne u vatru Matiju Popovića, tinejdžera koji je prošao zimske pripreme sa ekipom.

Ifet Đakovac daje gol Crvenoj zvezdi - kvota 6,00

Sredina terena i napad su sa druge strane slatka muka za mladog stručnjaka, u usponu forme je Aleksandar Ćirković, Ifet Đakovac zna da igra protiv crveno-belih, ogromno iskustvo u nogama ima i Saša Jovanović, a ovakve utakmice su uvek prilika da eksplodira neko drugi i stavi sebe u prvi plan. I u prethodnoj utakmici dva tima je bio bez nekoliko standardnih prvotimaca tim iz Bačke Topole, pa je uspeo da stigne do boda. Podsećanja radi, na golu sa tada našao Nikola Simić, Miloša Cvetkovića je odmenio Jovan Vlalukin, Nemanja Stojić je bio suspendovan, strelac pogotka za izjednačenje Ifet Đakovac je ušao sa klupe, a gol mu je namestio takođe rezervista, Uroš Milovanović.

Jeste šampion Srbije promenio šefa struke, ali je tim maltene isti. Možda se Žarko Lazetić odluči na sličnu postavku kao jesenas u Beogradu, kada je pojačao vezni red, izostavio iz prve postave klasičnog centarfora, te u napadu ostavio brzonoge fudbalere koji su pokušali da ugroze gol Omrija Glazera kroz kontranapade. Nagoveštaji su da će sada mladi strateg pojačati ofanzivu, te će meč početi sa trojim napadača.

Projektovani sastav TSC-a u formaciji 4-3-3: Ilić – Krstić, Pejić, Antonić, Petrović – Radin, Đakovac, Stanić – Jovanović, Pantović, Ćirković.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

14.00 (3,40) Javor (3,40) Vojvodina (2,15)

16.00 (9,50) TSC (6,00) Crvena Zvezda (1,28)

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama




 


tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara