Đorđe Jovanović (©Starsport)
Đorđe Jovanović (©Starsport)

TSC pokvario utisak na kraju, Gaćinović ponovo „prevario“ Lazetića

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.12.23. | 19:05

Topolčani remizirali protiv Napretka u poslednjoj utakmici jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige – 1:1

Demonstrirao je silu vicešampion Srbije protiv Javora, slavio ubedljivo i kada su svi očekivali novu pobedu kod kuće, za kraj jesenjeg dela sezone, isprečio se Napredak iz Kruševca.

Rano je stigao do prednosti tim iz Bačke Topole, izgledalo je da će samo biti pitanje koliko će puta lopta da završi u mreži Vladimira Bajića. Probudio se Uroš Milovanović, nakon što je prošlu utakmicu zablistao Marko Rakonjac, sada je pogodak upisao u drugi centarfor Topolčana. Ipak, sve je palo u vodu u nastavku, kada se na pravom mestu našao Đorđe Jovanović, koji je pogodio za remi na severu Srbije – 1:1.

Izabrane vesti

Sve je ponovo imao u svojim rukama TSC, ali nije znao da još jednom na svom stadionu iskoristi prilike i tako je meč otišao u neizvesnost, a u noge fudbalera Topolčana se u jednom momentu uvukla nervoza. Čak je tim iz Kruševca mogao do preokreta, da nije bilo intervencije na gol-liniji Nemanje Petrovića posle udarca Lazara Zličića. Vidljivo je bilo na kraju da je gost prezadovoljan bodom, a trener kruševačkog tima Vladimir Gaćinović je u petom navratu uspeo da ostane neporažen u okršaju sa Žarkom Lazetićem, kolegom sa druge strane terena.

TSC je od početka krenuo ofanzivno i agresivno. Sve se isplatilo već posle devet minuta kada su Topolčani stigli do prednosti prelepim golom Uroša Milovanovića. Plasirao je loptu u mrežu mladi napadač posle asistencije Saše Jovanovića. Krilni napadač je stvorio sebi prostor, a potom je usledio njegov prepoznatljivi centaršut, koji je Milovanović pretvorio u gol. Malo je opao ritam, nije hteo vicešampion Srbije previše da juri napred, mada je i pored te činjenice i dalje bio dominantniji tim na terenu. Dodali su gas Topolčani pred kraj prvog dela, kada su stigle i nove šanse preko Ifeta Đakovca i Miloša Cvetkovića.

Mogao je Napredak odmah da izjednači, kako je lopta krenula sa centra, a da ne bude tako pobrinuo se Veljko Ilić, koji nije dozvolio da ga iznenadi odbitak posle udarca Đorđa Jovanovića. Posle toga je pretio TSC: Ifet Đakovac vrhunski odigrao loptu do Petra Stanića, koji se nije najbolje snašao, te je posle njega dva puta u prilici bio i Saša Jovanović. Jurili su domaći drugi pogodak da bi izbegli potencijalnu neizvesnost i osigurali pobedu.

Samo što je Žarko Lazetić povukao izmenu taktičke prirode, da bi pojačao odbranu, Napredak je stigao do izjednačenja. Posle skraćenog kornera gostiju i centaršuta Nikole Vukajlovića, lopta je zakačila nekoga u odbrani Topolačana i potom pala na noge Đorđu Jovanoviću kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu. Delovalo je tada da i gostujući tim želi pobedu, pa su krenuli da izlaze visoko fudbaleri Napretka. To je ostavljalo prostora za igrače TSC-a, koji nisu ipak uspeli da pronađu dobitnu kombinaciju, bežala im je lopta ili su dodavanja daleko od igrača.

Nije se predavala ekipa iz Bačke Topole, silno je želela da sa tri boda okonča polusezonu. A, umesto toga umalo da Napredak šokira sve prisutne na stadionu: Lazar Zličić je krenuo sa pola terena gotovo sam ka golu Veljka Ilića, da bi loptu sa gol-linije izbacio Nemanja Petrović.

Silovito je krenuo vicešampion Srbije po tri boda, pretili su Saša Jovanović i Miloš Pantović, ali je Napredak uspeo da preživi više od šest minuta nadoknade.

TSC – NAPREDAK 1:1 (1:0)

/Milovanović 9 - Đ. Jovanović 62/

Stadion: TSC arena

Gledalaca: 800

Sudija: Milan Stefanović (Beograd)

TSC (4-3-3): Ilić 6 – Cvetković 6, V. Krstić 6 (od 85. Vulić), Stojić 6,5, Petrović 6,5 – Radin 6,5, Đakovac 6,5, Stanić 6 (od 61. Antonić 6) – S. Jovanović 6,5, Milovanović 7 (od 61. Rakonjac 6), Ćirković 6 (od 70. Pantović 6)

NAPREDAK (5-2-1-2): Bajić 6 – St. Jovanović 6, Marinković 6,5, Đeković 6, Stevanović 6, Vukajlović 6,5 – F. Krstić 6 (od 79. Babić), Zličić 6,5 – Ljubomirac 6,5 – Đ. Jovanović 7 (od 90. Stoiljković), Bojović 6 (od 61. Stanojlović 6)

Igrač utakmice: Đorđe Jovanović (Napredak)

MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

Novi Pazar - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Radnički Niš - Železničar Pančevo 1:1 (0:0)

/Petrov 54 - Konatar 90+3/

Voždovac - Vojvodina 3:2 (2:1)

/Teodorović 28, Flemings 43, 76 - Vukanović 18, Matić 90+1ag/

Petak

Čukarički - Mladost 3:0 (2:0)

/Endijaj 7, Cvetković 43, Miladinović 70/

Javor - IMT 1:1 (0:1)

/Gigić 60 - M. Luković 34/

TSC - Napredak 1:1 (1:0)

/Milovanović 9 - Đ. Jovanović 62/



tagovi

TSC Bačka TopolaNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara