©MN Press
©MN Press

TSC u potrazi za vezistom i levim bekom, Vulić i Kamenović potencijalna pojačanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 16:48

Topolčani žele da skockaju tim za Evropu, mete nekadašnji igrači rivala iz Mozzart Bet Superlige

Još je nepoznanica gde će otići Petar Ratkov, na stolu je više ponuda od kojih neke podrazumevaju i ostanak na pozajmici. Luka Ilić je već viđen kao bivši fudbaler tima iz Bačke Topole jer ga njegova Troa želi nazad, sa tim što će ofanzivni vezista teško pristati da igra u drugom rangu francuskog fudbala pa je u opticaju i njegova prodaja. Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, kao zamena za Ilića koji je odigrao fenomenalnu sezonu nazire se Miloš Vulić, nekadašnji igrač crveno-belih iz Beograda. Drugi fudbaler koji je u fokusu je Dimitrije Kamenović, a on bi trebalo da pojača konkurenciju na levom beku gde je cele sezone igrao vrhunski Nemanja Petrović.

Nedostajaće sigurno Luka Ilić timu Žarka Lazetića pa je zamisao da Vulić nadomesti odlazak Zvezdinog đaka i popuni upražnjenu poziciju. Naciljali su Topolčani i mladog Jovana Šljivića, ali je nerealno govoriti o tome da bi on mogao odmah da se ustali u prvom timu. Rođeni Kruševljanin se posle Napretka afirmisao u redovima Crvene zvezde sa kojom je osvojio tri titule prvaka Srbije i igrao Ligu šampiona. Pre tri godine je prodat Krotoneu, tada članu Serije A, za 800.000 evra, da bi sa klubom već prve sezone ispao u Seriju B. Potom je postao član Peruđe u kojoj se nije naigrao fudbala. Ugovor mu ističe na kraju tekućeg meseca pa bi mogao da postane član TSC-a bez plaćanja obeštećenja. Adut u pregovorima za tim iz Bačke Topole je Evropa i zasigurno veća uloga u timu koji bi imao nekadašnji prvomitac Crvene zvezde koji u avgustu puni 27 godina.

Izabrane vesti

Drugi fudbaler koji bi mogao da pojača redove bačkotopolskog kluba je Dimitrije Kamenović. Navodno je bilo i ranije interesovanja za njegovo dovođenje u TSC, ali se tada mladi reprezentativac Srbije odlučio da ode u prašku Spartu. Svega dve utakmice za prvi tim češkog kluba i prekomanda u B tim su znak da možda neće ostati u Pragu, pa je u opticaju da mladi levi bek ode na još jednu pozajmicu. On je zimus došao kao pojačanje uz opciju kupovine do 2.500.000 evra, te je pitanje koliko je Sparta spremna da plati obeštećenje za igrača kojem nije pružena veća šansa. Sa tim što treba uzeti u obzir da je Nemanja Petrović odigrao odlično celu sezonu i da bi eventualni dolazak Kamenovića u Bačku Topolu stvorio konkurenciju na toj poziciji, ali ne i garantavao minutažu bivšem igraču Brđana.



tagovi

Miloš VulićTSC Bačka TopolaDimitrije Kamenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara