©Starsport
©Starsport

TSC umalo da ispusti pobedu nakon 3:0, Aleksandar Ćirković izlomio odbranu Železničara

Vreme čitanja: 5min | sub. 24.02.24. | 20:33

Aleksa Pejić stigao do prvenca, Topolčani se kockali nakon velike prednosti u Pančevu – 3:2

Ništa novo na terenima domaćeg prvenstva, ali za malo da tradiciju pokvari posledni meč dana. Partizan i Crvena zvezda nastavljaju sa trkom u dvoje za titulu, a TSC i dalje niže pobede na strani, ali za razliku od pre teškom mukom. Nova recka upisana je u Pančevu, gde su Topolčani odmerili snage sa pretposlednjom ekipom na tabeli Mozzart Bet Superlige, timom Železničara. Vrlo dobra igra u prvom delu umalo je pala u vodu u nastavku, posle velike prednosti od tri gola razlike, skoro da stigne Dizelka do spektakularnog izjednačenja, ali je gostujući tim uz pomoć raspoloženog Aleksandra Ćirkovića i spretnog Veljka Ilića stigao do treće uzastopne pobede u nastavku takmičenja – 3:2.

Kao Arjen Roben svojevremeno je izgledao Aleksandar Ćirković, dva puta je izlomio Bojana Balaža i loptu prebacio na jaču nogu, za dva efektna pogotka. Uz njega, slaviće TSC i Veljka Ilića, jer je u momentima kada je Železničar preuzeo inicijativu, potencijalni reprezentativac Srbije uspeo da odbrani penal i nekolicinu izglednih prilika. Sa druge strane, Miloš Pantović nije imao svoj dan, iz dve odlične prilike nije stigao do pogotka, srećom tu su bili njegovi saigrači da pogode mrežu Milana Mijatovića.

Izabrane vesti

U tek drugoj utakmici za tim iz Bačke Topole je stigao Aleksa Pejić do prvenca, koji se danas našao u ulozi centralnog beka. Koliko će imati razloga za zadovoljstvo zbog pogotka, toliko će žaliti zbog povrede. Pokazali su Pančevci da su kao što je rekao i šef struke TSC-a, Žarko Lazetić, izuzetno agresivni, da ne možda ne zaslužuju poziciju u kojoj se nalaze, na momente su briljirali, ali kasno, jer je gost već imao nedostižnu prednost. Tako je barem delovalo, sve dok u poslednjih pola sata igre Železničar za malo nije uspeo da smanji veliku prednost vicešampiona Srbije. Kao u prvom duelu u Bačkoj Topoli, viđena je goleada, te su Topolčani prvi put na strani primili više od jednog gola na meču.

TSC je poveo iz prvog kontranapada na meču, a od početka nije prošlo ni pet minuta igre. Aleksandar Ćirković je sa leve strane ušao u sredinu, zalomio Bojana Balaža i preciznim udarcem savladao Milana Mijatovića. Uzvratio je tim iz Pančeva, efektnim pogotkom je Jevgenij Pavlov poravanao rezultat, problem je što je u začetku akcije loptu zakačio rukom. Nastavili su Topolčani sa napadima, čekali priliku da se otvori prostor na strani gde su vrebali strelac prvog gola Aleksandar Ćirković i raspoloženi Saša Jovanović. Ekspresno je tim iz Bačke Topole stigao do dva gola prednosti. Posle centaršuta Petra Stanića, loptu je do Alekse Pejića odbio čuvar mreže Dizelke, Milan Mijatović, a nekadašnji fudbaler Rapida iz Beča je posle odbitka glavom postigao svoj prvenac u plavom dresu. Za malo da dođe vicešampion Srbije i do trećeg pogotka, Miloš Pantović je sa svoje polovine umakao uspavanoj odbrani Železničara, izašao sam pred gol i posle udarca sa ivice kaznenog prostora bio neprecizan.

Iako je možda delovalo posle prvog dela da je pitanje koliko će lopti da završi u mreži domaćeg tima, smogao je snage Železničar i uspeo da preuzme inicijativu, te da za svega par minuta stvori nekoliko izglednih šansi. Neopreznost Nemanje Petrovića je Železničaru donela penal, koji nije znao da iskoristi Dario Grgić. Veljko Ilić je bio u centru pažnje, prvo je odbranio najstrožu kaznu, potom je ispod prečke izvadio loptu koja je već bila viđena da završi u golu, da bi na kraju ukrotio udarac Strahinje Jovanovića. Da fudbal ima neka nepisana pravila, pokazalo se ubrzo nakon toga. Još jednom je Aleksandar Ćirković bio strelac, na vrlo sličan način kao i u prvom delu. Izlomio je Bojana Balaža, a nekadašnji centralni bek TSC-a će imati noćne more nakon duela sa krilnim napadačem vicešampiona Srbije.

Ipak je Dizelka uspela da savlada Veljka Ilića, prvenac Strahinje Jovanovića koji je vrlo atraktivno pogodio mrežu Topolčana, posle volej udarca malo izvan kaznenog prostora. Kakvu takvu nadu je vratio Železničaru krilni napadač, koji je iznudio penal a zatim i stigao do gola. Otvorila se u tim momentima utakmica, i prilike su se ređale sa obe strane. Ponovo je Miloš Pantović imao dobru priliku, sada mu se isprečio Milan Mijatović. Nisu se predali fudbaleri tima Nenada Mijailovića, bez obzira na zaostatak od dva gola ali do pogotka nisu mogli sve do poslednjih trenutaka, kada je pogodio rezervista Aleksandar Kahvić. Uspeo je gost da preživi pet minuta nadoknade, poslednju šansu za domaće je propustio Branislav Knežević.


MOZZART BET SUPERLIGA 22. KOLO

ŽELEZNIČAR PANČEVO – TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Pančevo, SC Mladost

Sudija: Milan Stefanović

Žuti karton: Obradović, Stanković (Železničar), Cvetković, Milosavljević, Pantović (TSC)

Železničar Pančevo (3-5-2): Mijatović 6 – Balaž 5 (od 64. Endiaj 6), Stanković 6, Konatar 6 – Lakićević 5.5 (od 46. St. Jovanović 7), Knežević 6, Obradović 6, Grgić 6 (od 85. Kahvić 7), Hajdin 6 – Pavlov 6 (od 64. Ignjatijev 5,5), Romanić 6.5

TSC (4-3-3): Ilić 7 – Cvetković 6.5, Pejić 7 (od 29. Krstić 6,5), Stojić 6,5, Petrović 6.5 – Đakovac 6.5, Vulić 7 (od 69. Radin 6,5), Stanić 6.5 (od 69. Šoš 6.5) – Sa. Jovanović 6.5 (od 82. Milosavljević), Pantović 6.5, Ćirković 7.5 (od 82. Milovanović)

Igrač utakmice: Aleksandar Ćirković (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

Radnik Surdulica - Partizan 1:2 (0:0)

/Šovšić 90+4 penal - Marković 70, Baždar 90+2/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

TSC Bačka TopolaŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara