Vinisijus Žunior (©AFP)
Vinisijus Žunior (©AFP)

Tu je Vini kada je najpotrebnije: Real ponovo pregazio Đironu i stavio ruku na titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 20:30

Fantastična partija brazilskog napadača u saradnji sa dvostrukim strelcem Džudom Belingemom prevelik zalogaj za Katalonce

Igra Đirona sjajan fudbal ove sezone. Do tekućeg 24. kola Primere bila je ravnopravan kandidat za titulu i išla u korak sa Real Madridom, ali jedno su želje, a drugo mogućnosti. Iako bi brojni zaljubljenici u fudbal širom sveta voleli da se ponovi 2016. godina kada je Lester priredio senzaciju osvajanjem Premijer lige, to se verovatno neće dogoditi. Real Madrid je, ipak, prevelik zalogaj za malene Katalonce koji tek treći put za svoje 93 godine postojanja igraju u najjačem rangu španskog fudbala.

Pokazali su to Madriđani u septembru kada su kao gosti slavili sa 3:0, a večeras su na svom stadionu bili još brutalniji - 4:0. Ponovo su Ančelotijevi izabranici sa dva gola u prvom poluvremenu stavili do znanja rivalu da mora još da uči i stiče iskustvo. Potencijal je tu, samo da "veliki" ne ukradu trenera Mićela i rasparčaju igrački kadar.

Izabrane vesti

Do ova četiri gola Đrina je bila najefikasniji tim španskog prvenstva. Sada je poravnata sa Realom, koji je u svojim redovima imao razgoropađenog Vinisijusa Žuniora. Sa partijom koju je prikazao Brazilac teško bi se nosili i mnogo jači timovi od Đirone. Pritom je uz sebe imao raspucanog Džuda Belingema, dvostrukog strelca.

Sve je počelo fantastičnim pogotkom Vinisijusa u šestom minutu. Sa leve strane u dalji ugao. Gol za TV špice ulepšan paradom Paula Gazanige. Nekih pola sata kasnije usledio je još lepši momenat. Vinisijusovo dodvanje iz kolena, spoljnim delom kopačke, kojim je kao na tacni poslužio Belingema. Raspucani Englez umeo je to da iskoristi, a onda i u 54. minutu još jednom se upiše u strelce. Opet zahvaljujući brazilskom napadaču koji je odigrao sambu u prodoru ka golu Đirone, ali mu je Gazaniga odbranio šut. Na odbitak je najbrži bio Belingmem.

I kod četvrtog gola zasluge idu Vinisijusu Žunioru. Ukrao je loptu sunarodniku Janu Koutu i omogućio Rodrigu da provoza slalom na Đironinoj polovini igrališta.

Projektovan je Vini da nasledi Karima Benzemu koji je letos kao Zlatna lopta otišao u Saudijsku Arabiju, ali su ga povrede poremetile. Trenutno je na tek sedam golova u Primeri, mada iz 15 nastupa. Sa verovatno najboljom partijom od početka sezone Brazilac je pokazao da je tu kada je najpotrebnije. Bio je ovo derbi koji bi mogao mnogo toga da donese Realu, a ako nastavi u istom ritmu značajno će porasti i šanse Madriđana za evropsku krunu. Prva naredna prepreka je RB Lajpcig.

Što se tiče Primere, sa +5 u odnosu na Đironu, a 11 bodova više od Barselone (doduše uz meč više) ili 13 od Atletiko Madrida (takođe uz utakmicu više), deluje da na Santjago Bernabeu stadionu već mogu da počnu sa planovima za šampionsku proslavu.

Pored Vinisijusa i Belingema, koji se sada osamio na vodećem mestu liste strelaca sa dva gola više od danas direktnog konkurenta Artema Dovbijka i Hetafeovog Borhe Majorala, u strelce se upisao i Rodrigo pola sata pre kraja za konačnih 4:0. Mogli su gosti i peti put da kapituliraju, ali je Hoselu u nadoknadi pogodio stativu iz penala koji je skrivio večeras neprepoznatljivi Kouto.

Jednostavno, nije danas bio dan Đironinim fudbalerima. Pokazuje to i podatak da nijednom nisu primorali Lunina na intervenciju. Najopasniji bili su nedugo posle vodećeg gola Madriđana, kada je blokiran šut Dovbijka. Priliku da poprave utisak imaće u Bilbau, istovremeno se nadajući da bi Real mogao da kiksne u madridskom predgrađu Valjekas, u susretu sa Rajo Valjekanom.

PRIMERA – 24. KOLO

Petak

Kadiz - Betis 0:2 (0:1)

/Vilijan Žoze 6, Fornals 46/

Subota

Alaves - Viljareal 1:1 (1:0)

/Omorodion 25 - Kuenka 42/

Sosijedad - Osasuna 0:1 (0:0)

/Budimir 49/

Real Madrid - Đirona 4:0 (2:0)

/Vinisijus 6, Belingem 35, 54, Rodrigo 61/

21.00: (2,70) Las Palmas (3,15) Valensija (2,95)

Nedelja

14.00: (2,25) Hetafe (3,20) Selta (3,70)

16.15: (2,35) Majorka (3,10) Rajo Valjekano (3,30)

18.30: (3,50) Sevilja (3,45) Atletiko Madrid (2,10)

21.00: (1,20) Barselona (7,25) Granada (12,0)

Ponedeljak

21.00: (4,90) Almerija (3,60) Atletik Bilbao (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridĐironaPrimeraVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara