Tomas Tuhel i Ris Džejms (©Reuters)
Tomas Tuhel i Ris Džejms (©Reuters)

Tuhel ima motiv više protiv Svraka

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 13:48

Da je pre šest godina odabrao Njukasl...

Fudbaleri Čelsija u 24. kolu Premijer lige dočekuju Njukasl (21.00). Ekipa sa Stamford Bridža bi pobedom mogla da preskoči Liverpul i aktuelnog šampiona pošalje na petu poziciju na tabeli. Svrake u sve većoj opasnosti, posle pobede Fulama su sedam bodova iznad opasne zone.

Plavci su vezali četiri trijumfa, pritom su od dolaska Tomasa Tuhela (poslednjih pet utakmica) primili samo jedan gol. Iznenađujuća odluka da se Frenk Lampard zameni bivšim šefom struke Dortmunda i Pari Sen Žermena zasad daje rezultate. Mučio se Čelsi u poslednjim Frenkijevim danima na klupi, pa je osveženje dobrodošlo igračima. Posebno Kalumu Hadson Odoiju, koji je postao standardan i pruža odlične partije. Uzdigao se i Timo Verner, mada još uvek traži put do protivničke mreže, ali generalno pruža mnogo bolje partije nego u prethodnom periodu. Prema poslednjim informacijama bivši igrač Red Bul Lajpciga će biti spreman za duel sa Svrakama.

Izabrane vesti

Interesantno je da je Tuhel svojevremeno bio jako blizu Njukaslove klupe. Ekipa sa Sent Džejms Parka je navodno bila zainteresovana za Nemca u januaru 2015. godine. Sedeo je tada na klupi Majnca. Svrake su na kraju posao dale Džonu Karveru do kraja sezone. Ubrzo su završile u nižem rangu, dok je Tuhel preuzeo Borusiju Dortmund i potom osvojio Kup Nemačke, kao i dve titule sa PSŽ-om u Ligi 1, uz po jedan trofej u Kupu Francuske i Liga kupu.

Nemački stručnjak ne može da računa na povređenog Tijaga Silvu, dok je pod znakom pitanja i nastup Kaija Haverca. Sa druge strane nema najboljeg strelca Kaluma Vilsona, koji će zbog povrede duže odsustvovati sa terena. Stiv Brus na raspolaganju nema ni Džefa Hendrika (suspenzija), kao ni Havijera Mankilja i Fabijena Šera (povrede), dok su pod upitnikom za duel u Londonu i Federiko Fernandez i Džamal Lasel. Dobra vest je povratak Kjarana Klarka.

Čelsi je kod kuće na 25 mečeva u okviru Premijer lige protiv Njukasla doživeo samo jedan poraz. Sa poslednjih sedam gostovanja na Bridžu Svrake su se kući vraćale pognute glave, pritom su postigle tri pogotka i primile čak 18. Koliku je razliku napravio Tuhel govori i podatak da su Plavci pod njegovim vođstvo rivalima dozvoljavali svega 5,1 šuteva po meču, prethodno je kod Lamparda taj broj bila dvostruko veći.

U centru pažnje će biti Migel Almiron, koji je postigao tri pogotka na poslednja četiri nastupa u crno-belom dresu i igra odlično otkako ga je Brus u "dijamant" formaciji stavio odmah iza napadača. Valja pomenuti i da je Njukasl jedna od omiljenih mušterija Olivijea Žirua. Iskusni Francuz je postigao osam pogodaka protiv ove ekipe, efikasniji je bio samo protiv Aston Vile u Premijer ligi (devet). Pitanje je ipak da li će dobiti priliku, kod Tuhela je sakupio tek nešto više od 130 minuta na terenu.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Subota

Lester – Liverpul 3:1 (0:0)

/Medison 79, Vardi 81, Barns 85 – Salah 67/

Kristal Palas – Barnli 0:3 (0:2)

/Gudmundson 5, Rodrigez 10, Louton 47/

Mančester Siti – Totenhem 3:0 (1:0)

/Rodri 23, Gundogan 50, 66/

Brajton - Aston Vila 0:0

Nedelja

Sautempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Ings 25 - Neves 53p, Neto 66/

VBA - Mančester junajted 1:1 (1:1)

/Dijanj 2 – Fernandeš 44/

Arsenal - Lids 4:2 (3:0)

/Obamejan 13, 41, 47, Beljerin 45 - Strajk 58, Kosta 69/

Everton - Fulam 0:2 (0:0)

/Madža 48, 65/

Ponedeljak

19.00: (1,83) Vest Hem (3,45) Šefild Junajted (4,60)

21.00: (1,30) Čelsi (5,70) Njukasl (10,5)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Tomas TuhelStiv BrusMigel AlmironOlivije ŽiruKalum Hadson Odoi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara