Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Tukumanova klackalica: Od borbe za titulu do fenjera za nekoliko meseci

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.03.23. | 23:03

Argentina: Nije ni Banfild mnogo bolji

Dva tima koja još nisu ostvarila pobedu u novoj sezoni argentinskog šampionata i trenutno se nalaze u donjem delu tabele, Atletiko Tukuman i Banfild noćas (01.30) će u sklopu 6. kola i utakmici koja će biti održana na stadionu Monumental Hose Fiero, odmeriti svoje oskudne napadačke mogućnosti. Učinak Tukumana na startu argentinske Profesionalne lige je iznenađujuće loš, s obzirom da je ovaj tim završio prošlu sezonu boreći se za titulu i na najvišim pozicijama. Ipak, danas se nalazi na začelju takmičarske tabele sa samo dva osvojena boda. Sa druge strane, Zelena bušilica iz Banfilda posle finala Liga kupa od pre dve sezone, konstantno tavori na niskim pozicijama, koje mu sada već ozbiljno ugrožavaju koeficijent učinka i nije isključeno da će se nekadašnji šampion ove sezone boriti za opstanak u elitnom ragnu.

Atletiko Tukuman je taj koji pred noćašnji okršaj ima delikatniju situaciju i zauzima poslednju poziciju na tabeli sa samo dva boda. U poslednjih pet odigranih utakmica tim još nije pobedio, uz dva remija i tri poraza, i sa samo dva postignuta naspram osam primljenih golova. Očigledno je da je njihov najveći problem do sada bio ofanzivni aspekt. To je tim sa dosta poteškoća u stvaranju izglednih prilika za postizanje gola i jedan je od najlošijih u dosadašnjem toku takmičenja.

Izabrane vesti

Posle dva uzastopna remija, Atletiko Tukuman je ponovo izgubio u prošlom kolu, a u gostima ga je zgazila Defensa i Hustisija. Konačan rezultat na stadionu Norberto Tito Tomageljo u južnom Ajresu bio je 3:0 u korist Sokolova iz Florensio Varele, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Kolo ranije, sukob protiv Velez Sarsfilda, kod kuće, završen je rezultatom 1:1. El Fortin je na stadion Monumental Hose Fiero stigao sa dosta ofanzivnim sastavom, toliko da je imao 17 udaraca, od čega šest u okvir gola. Gosti su poveli pogotkom Hosea Florentina u 49. minutu. El Dekano je izjednačio u nadoknadi vremena, a Marselo Gonzales sprečio je još jedan poraz svog tima.

Za ovaj meč, Lukas Pusineri ponovo će imati na raspolaganju igrača centralnog dela terena Hoakina Perejru i ofanzivca Kristijana Menendeza. Vezista je ispunio termin suspenzije zbog isključenja protiv Veleza i vratiće se u startni tim, a napadač je ostavio iza sebe povredu zgloba desne noge i biće među pozvanima za ovaj duel.

01.30: (2,45) Atletiko Tukuman (3,00) Banfild (3,20)

Protivnik će mu večeras biti Banfild, koji takođe zauzima jednu od poslednjih pozicija na ligaškoj tabeli i nalazi se na 25. mestu. U pet poslednjih utakmica takođe nije pobedio, uz dva poraza i tri remija, sa samo dva postignuta i pet primljenih golova. To je takođe tim sa velikim poteškoćama u napadačkom aspektu. Poslednji meč, kod kuće protv komšijskog Independijentea, okončan je rezultatom 0:0. Duel protiv Đavola iz Aveljanede bio je veliko razočarenje. Tako ga je obeležio veliki broj faulova, dva žuta i dva crvena kartona, kao i nijedan šut u okvir gola. Domaći su imali šest udaraca, dok je El diablo Roho uputio osam, ali nijedan od njih nije bio dovoljno precizan čak ni za intervenciju čuvara mreža.

Prošle su tri utakmice otkako tim nije postigao gol, a poslednji put kada su zatresli mrežu nekog protivnika bilo je to kada su izgubili u gostima od Urakana sa 3:2. Igrajući na strani, Banfild ove sezone ima drugu najlošiju kampanju u takmičenju sa dva poraza u dve utakmice, uz dva postignuta i pet primljenih golova, dok na svom stadionu Florensio Sola u dosadašnje tri utakmice, nisu uspeli da postignu gol, ali kao jedan vid utehe, njihova odbrana takođe nije propustila. Banfild je sada već među timovima kojima preti ispadanje u Nasional B ligu na kraju sezone. Da se ​​to ne bi desilo, moraće da sakupe dosta bodova kako bi popravili koeficijent učinka, a u isto vreme da to protivnici niže na tabeli ne čine.

Na turniru Trofeo dos Campeones, pre desetak dana suočio se sa River Plejtom na stadionu Mario Alberto Kempes i izgubio sa 3:2. Uprkos tome što je na semaforu izgledalo kao da je utakmica bila tesna, El Taladro je teško uspevao da prođe odbranu Milionera. La Banda je postigla dva gola sa Santjagom Simonom u prvom poluvremenu. U drugoj fazi, El Taladro je takođe postigao dva gola, preko Čavesa i Bizansa. Ipak, gol Migela Borhe obezbedio je pobedu ekipi iz Nunjeza.

Poslednji okršaj ovih timova koji se odigrao početkom septembra prošle godine, na ovom istom stadionu završen je nerešenim rezultatom bez postigutih golova. Duel pre toga, na Florensio Soli takođe je završen nerešenim ishodom, tada 1:1. U dva prethodna slučaja kada je jedna od ekipa uspela da trijumfuje, bio je to Banfild sa pobedama od po 2:0 i kod kuće i na strani.

ARGENTINA 1 - 6. KOLO

Subota

Union - Estudijantes 2:0 (0:0)

/Piris 52, Mačuka 70/

Sarmijento - Rosario 4:1 (0:1)

/Toledo 70, Kvintana 79ag, Melano 83, Lopez 88 - Infantino 7/

Platense - Sentral Kordoba U TOKU

Himnasija La Plata - Kolon U TOKU

23.15: (3,60) Lanus (3,25) River Plejt (2,15)

Nedelja

01.30: (2,45) Atletiko Tukuman (3,00) Banfild (3,20)

01.30: (1,85) Njuels (3,40) Barakas (4,60)

21.00: (2,25) Independijente (3,10) Instituto (3,50)

23.15: (2,30) Urakan (3,05) San Lorenco (3,45)

Ponedeljak

01.30: (2,10) Taljeres (3,15) Velez (3,90)

01.30: (2,45) Tigre (3,15) Argentinos Juniors (3,05)

21.00: (3,10) Arsenal (3,05) Belgrano (2,50)

21.00: (3,20) Godoj Kruz (3,25) Rasing (2,30)

Utorak

01.00: (1,95) Boka Juniors (3,35) Defensa i Hustisija (4,10)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Atletiko TukumanBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara