Tuluz razneo Nant i osvojio prvi trofej u istoriji – zaslužio je zbog savršenog skautinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 22:47

Četiri gola za pola sata i na kraju pobeda od 5:1 u finalu Kupa Francuske

Branio je za Tuluz Fabijan Bartez, golove je davao Andre Pjer Žinjak, igrao je i Ligu šampiona početkom ovog veka, ali je klub osnovan 1970. godine čekao 53 godine na ovu noć.  Tuluz je konačno osvojio domaći trofej, pošto je u večerašnjem finalu francuskog kupa razneo Nant – 5:1.

Sigurni smo da ni najzagriženiji navijači Tuluza nisu verovali da će se predstava na Sent Deniju pretvoriti u dominaciju njihovog voljenog tima. Mučio se Tuluz ove sezone u Ligi 1, imao neke teške poraze, ali je večerašnjim trijumfom nastavio jedan od najlepših perioda u klupskoj istoriji. Prošle godine su izborili povratak u Ligu 1.

Izabrane vesti

Moguće je da su navijači Tuluza očekivali bolju sezonu u prvenstvu, ali moraće da skinu kapu pred članovima sportskog sektora. Pokazalo se da su odgovorni iz redova nekadašnjeg Partizanovog rivala odradili strašan skauting odlukom da u zimskom prelaznom roku dovedu mladog Holanđanina iz redova Ekcelziora Tjisa Dalingu. Momak plaćen 2,5 miliona evra imao je veliku veče u Parizu. Postigao je treći i četvrti pogodak za Tuluz i kompletirao veliko veče za novog osvajača francuskog Kupa. Zanimljivo je da su nominalni gosti četiri gola postigli za pola sata.

Prosto, Tuluzu se sve otvorilo u velimkom finalu protiv Nanta. Najviše krhka odbrana Kanarinaca koji su bili blagi favoriti. Ali su očajno otvorili meč. Dozvolili su štoperu Loganu Kosti da odigra najbolji meč u karijeri. I postigne dva pogotka u uvodnih 10 minuta na gotovo identičan način. Posle prekida. Još jedan dobar potez Tuluza, pošto je mladi štoper kupljen od Remsa za 500.000 evra.

Praktično, finale Kupa Francuske završeno je posle prvog poluvremena. Nant nije imao snage da pripreti, osim da postigne pogodak iz penala. Međutim, žurku navijača Tuluza upotpunio je Abukhal lepim udarcem sa 16 metara. Nekadšanji reprezentativac Srbije Veljko Birmančević nije bio u protokolu za večerašnji meč.


tagovi

TuluzKup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara