Tumbaković u Džajinom timu, nema Bjekovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 10:56

Nove informacije Sport Kluba

Ukoliko Dragan Džajić pobedi na predsedničkim izborima u FSS, jednu od bitnijih uloga u srpskom fudbalu imaće bivši selektor i trofejni trener Partizana Ljubiša Tumbaković. Ovu informaciju preneo je dobro obavešteni Sport Klub, uz dodatak da mesta u Džajićevom timu neće biti za „viđenog“ potpredsednika Nenada Bjekovića.

Za sada se Dragan Džajić nije zvanično kandidovao za novog predsednika FSS, ali je dobio podršku regiona Zapadne Srbije i sve ukazuje da će najbolji igrač u istoriji ovdašnjeg fudbala izaći na crtu Nemanji Vidiću (takođe se nije zvanično kandidovao). Mediji se ranije spekulisali da je poznat satav Džajićevog tima, odnosno da će potpredsednička mesta dobiti Branislav Nedimović, Aleksandar Kolarov i Stefan Babović.

Izabrane vesti

Sport Klub navodi da Ljubiša Tumbaković u novom sazivu neće biti predstavnik trenerske organizacije. Prema načelnom planu, fudbalske stručnjake predstavljaće Aleksandar Janković, svojevremeno direktora Centra za edukaciju FSS. Poznati trener, godinama je sarađivao sa Ljubišom Tumbakovićem, ne tako davno i u srpskom državnom timu.

 Iako je jesenas dobio poverenje skupštinskih delagata da predvodi Organizaciju trenera FSS, bivši selektor Crne Gore i Srbije, nije se pojavio na izbornoj sednici, niti kasnije na burnim zasedanjima Skupštine FSS, 31. oktobra i prvog novembra. Trenersku organizaciju na budućem zasedanju u Staroj Pazovi, 14. marta, predstavljaće Aleksandar Janković, Predrag Stojanović i Darko Tešović.

Kandidati za predsednika FSS dužni su da do 27. februara, u 14 časova, dostave spisak potencijalnih članova budućeg saziva Izvršnog odbora. Fudbalski savez Srbije trebalo bi da 14. marta dobije predsednika.


tagovi

fssLjubiša TumbakovićNenad BjekovićNemanja VidićDragan Džajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara