Turbo fudbal u Rimu, Milan napokon proradio! Ibra se opet povredio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 22:34

Rosoneri nastavljaju da sanjaju skudeto

Posle najgore serije rezultata od početka sezone, poraza od Specije i Intera, te srećnog prolaska Crvene zvezde posle dva remija u Ligi Evrope, Milan je napokon proradio i podsetio na partije iz prvog dela sezone. Rosoneri su savladali Romu 2:1 u gostima, naneli joj prvi poraz ove sezone na njenom terenu i nastavili da sanjaju prvo mesto s obzirom da je Inter već bio na plus sedam. U izuzetno uzbudljivoj utakmici ludački brzog tima i sa gomilom šansi, Milan je zasluženo osvojio ceo plen iako se branio na kraju. Međutim, platio je i skupu cenu jer je zbog mišićnih povreda ostao bez Ibrahimovića, Čalhanoglua i Rebića.      

Domaćin je dočekao meč bez gomile bitnih startera poput Džeka ili Smolinga pa je trener Fonseka morao da krpi štopersku liniju sa vezistom Kristanteom i nesrećnim Facijom kojeg klub pokušava da se reši već godinu dana. Na drugoj strani, serija loših rezultata je konačno ohrabrila Stefana Piolija da preseče i ostavi kapitena Romanjolija na klupi pošto je u očajnoj formi. Ispostavio se to kao dobar potez jer je Tomori ostavio odličan utisak.

Izabrane vesti

Početak utakmice ali i celo prvo poluvreme je bilo pomalo šizofreno. Roma i Milan su delovali kao dva boksera bez garda koji je samo zanimalo kako da zadaju udarac protivniku dok su se odbrani klimale. Milanu su na početku opravdano poništrena dva gola zbog ofsajda. Prvo Tomoriju, a potom i Ibrahimoviću kojeg je Rebić proigrao umesto da sam završi akciju. Malo je Ibri falilo da iskoristi veliku grešku golmana Lopeza, ali se Španac potom iskupio sjajnim odbranama posle udaraca Rebića i Salemakersa. Kjer je pogodio prečku posle kornera i imao je Milan za čime da žali.

Roma se mučila da iznese loptu ali je i ona imala šanse. Veretua je zaustavio Donaruma, Manćiniju je poništen gol zbog faula, Mhitarjan je propustio sjajnu šansu kada je hteo da lobuje Milanovog kapitena, a Pelegrinija su u sjajnoj poziciji izblokirali požrtvovani Tomori i Tonali. I kada je izgledalo da će se uzbudljivo poluvreme sa gomilom šansi završiti bez pogodaka, Facio je častio Milan. Na samoj ivici šesnaesterca je potpuno bespotrebno startovao na Kalabriju, nagazio ga i skrivio penal. A Frank Kesi je po običaju bio siguran sa bele tačke.

Milan je zasluženo otišao sa vođstvom na poluvreme ali su problemi visi u vazduhu jer se Ibrahimović držao za butni mišić. Čalhanoglu je zamenjen na poluvremenu, a Ibra je pokušao desetak minuta u drugom poluvremenu i nije mogao. Da stvari budu gore po Milan, Roma je izjednačila na početku drugog poluvremena sjajnom palsirkom Veretua u Donarumin dalji ugao.

Kada je izgledalo da Milan pada i da Vučica hita ka preokretu, konačno je proradio Ante Rebić. Hrvat je u prethodnim utakmicama propustio gomilu šansi, ali je večeras napokon naštelovao nišan. Iskoristio je loše ispucavanje Lopeza i neodbranjivo šutirao u ugao.

Međutim, ni on zbog povrede nije završio utakmicu i ustupio je mesto Kruniću. Trojica najopasniji Milanovih ofanzivaca su završili meč ranije zbog povreda i bio je to signal za Romu da napadane. Ušao je El Šaravi, Mhitarjan je propustio izvesnu šansu, a Lopez sprečio Tomorija da reši utakmicu.

Sevale su šanse na obe strane. Donaruma je spasao Milan posle pokušaja Mhitarjana, Krunić umalo da lobuje Lopeza sa sredine terena. Napala je Roma iz svih oružja, ali je Milan uspeo da odbrani. A čini se da je Fikajo Tomori položio ispit i obezbedio mesto startera.

Rosoneri ostaju na četiri boda manje od gradskog rivala, titula i dalje izgleda nerealno ali su makar odbili napad direktnog konkurenta u borbi za mesto u Ligi šampiona i sve su bliži povratku u elitno takmičenje. Roma je sve dalje od tog cilja...



tagovi

Ante RebićZlatan IbrahimovićFederiko Facio

Obaveštavaj me

Roma
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara