Fudbaleri Pačuke na pobedničkom podijumu (©AFP)
Fudbaleri Pačuke na pobedničkom podijumu (©AFP)

Turbo Pačuka na meksičkom tronu, oduvana Toluka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 06:03

Apertura: U revanšu finala, domaćini na svom stadionu Migel idalgo proslavili sedmu titulu u šampionatu Sombrerosa – 3:1. U prvom meču bilo je još ubedljivije – 5:1

Pačuka je naslednik Atlasa na meksičkom tronu. Tim iz Gvadalahare je u prethodna dva šampionata - Aperturi 2021 i Klausuri 2022. bio šampion, ali sada se slavi na stadionu Migel Idalgo. Pačuka je na dominantan način stigla do sedme krune šampiona Meksika.

U dvomeču finala pregažena je Toluka sa ukupnim rezultatom 8:2. Sve je bilo rešeno posle prvog duela koji je tim urugvajskog stručnjaka Horhea Almade rešio u svoju korist u gostima sa 5:1. Pačuka je bila bolje plasirana od rivala u ligaškom delu sezone, pa je mogla da izgubi pred svojim navijačaima i sa čak četiri pogodaka razlike.

Izabrane vesti

Ne da Toluka nije uspela da stigne prednost nego je doživela još jedan poraz – 3:1. Poveli su gosti pogotkom Lopeza, ali u nastavku utakmice, Pačuka je nošena hukom s tribina uspela da preokrene. Posle promašenog penala najboljeg strelca Meksika, Argentinca Nikolasa Ibanjeza, Guzman je samo minut kasnije, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, izjednačio rezultat.

23.55: (2,90) Seara (3,10) Fluminense (2,55)

U nastavku je Ibanjez golom potvrdio da je kralj strelaca kod Sombrerosa, ostavio je iza sebe poznatije golgetere, Andrea Pjera Žinjaka, Rohelija Funesa Morija, Henrija Martina... Kabral je 15 minuta pre kraja sa 11 metara rešio pitanje pobednika i u revanšu finala.

Pačuka je bila tek četvrta posle 17 kola Aperture, onda je jedva izbacila Tigres u četvrtfinalu plej-ofa (0:1 i 2:1), da bi u polufinalu pregazila favorizovani Monterej sa dve pobede, 5:2 i 1:0. U finalni dvomeč je ušla kao favorit protiv Toluke i to je i opravdala.

Sedma kruna sija u Pačuki.

---------------

Danas čekamo poslednjeg 122. putnika za Katar. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

MEKSIKO 1, APERTURA – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Ponedeljak

Pačuka – Toluka 3:1 (1:1) – prvi meč: 5:1

/Guzman 45+3, Ibanjez 51, Kabral 75pen – Lopez 21/



tagovi

PačukaTolukaMeksikoMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara