Najnovije vesti

Tužan dan za srpski fudbal, ugasio se OFK Sinđelić

Vreme čitanja: 2 minuta

I to samo tri meseca pošto je obeležio 100 godina postojanja...

Tužan dan za niški fudbal. Ono što se prethodnih dana nagoveštavalo kao mogućnost, juče se i dogodilo - najstariji fudbalski klub u Nišu - OFK Sinđelić, ugašen je! Na vanrednoj sednici skupštine održanoj juče delegati su glasali za ustupanje iz Srpske lige - Istok, što podrazumeca i prestanak funkcionisanja kluba koji je pre samo tri meseca proslavio 100. rođendan. 
"Tragedija i stvarno žalostan dan na stadionu Sinđelića. Mi više ne funkcionišemo, nema nastavka takmičenja. Dalje nema, jer smo došli do samog kraja. FK Sinđelić koji je proslavio sto godina postojanja više neće postojati i neće se takmičati. Osnivačka Skupština na proleće, da se formira novi klub i krene od nule", kazao je za portal Srbijasport jedan od članova skupštine Zoran Anđelković.

Sinđelić je zapao u probleme pošto je izgubio petogodišnji spor sa bivšim fudbalerom Aleksandrom Komadinom, kome sada na ime obeštećenja, sa sve kamatama, treba da isplati oko 30.000 evra. Kako je budžet kluba za celu takmičarsku godinu 4.000.000 dinara, jasno je da od nastaka takmičenja nema ništa. Ostaće da funkcioniše samo omladinska škola preko nje će biti podneta krivična prijava protiv bivšeg predsednika kluba Dragana Đorđevića, a sve zbog sklapanja štetnog ugovora za klub, odlučila je Skupština.

Svi fudbaleri Sinđelića nakon istupanja iz lige slobodni su u pronalaženju nove sredine.

OFK Sinđelić u dva navrata je igrao Prvu ligu Srbije (drugi rang takmičenja) i dva puta stizao do četvrtfinaka kupa. Prvi deo sezone 2018/19. završio je u sredini tabele Srpske lige - Istok...

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva