(Printscreen - villarrealcf.es)
(Printscreen - villarrealcf.es)

Tužan dan za Žutu podmornicu: Kazorla ide kod Ćavija, kapiten u penziju

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 13:50

Viljareal se oprostio od legendi kluba

Tužan dan za navijače Viljareala. Jednim video klipom, Žuta podmornica se oprostila od dvojice legendi kluba - Santija Kazorle i kapitena Bruna Sorijana. Bilo je to donekle i očekivano, pošto su obojica u poznim igračkim godinama i pritom im ugovor ističe na kraju sezone, te se samo čekala potvrda ovakvog ishoda. Na kraju sezone, svako će svojim putem.

Izabrane vesti

— Villarreal CF (@VillarrealCF) July 18, 2020

U slučaju Sorijana radi se o penziji. Teška trogodišnja povreda uzela je maha, iskusni kapiten vratio se tek posle pandemije korona virusa, uvideo da ne može da se takmiči na najvišem nivou i odlučio da se penzioniše tamo gde je pre 14 godina i započeo profesionalnu fudbalsku karijeru, u dresu Žute podmornice.

Kazorla će svoj fudbalski put, prema navodima madridskog Asa, nastaviti u katarskom Al Sadu koji sa klupe predvodi njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Ćavi. Međutim, ostaje žal što 35-godišnjeg vezistu nećemo barem još malo gledati u Evropi, posebno jer je uspeo da veže dve sezone dobrog fudbala, i što je još bitnije izbegne povrede, i samo nas podseti o kakvom se majstoru zapravo radi. Ova sezona mu je čak i najefikasnija u španskom fudbalu. Nikada do sada u Primeri nije imao dvocifreni broj golova (11) - uspeo je to samo jednom u Arsenalu - a pritom je zabeležio i devet asistencija.

Sutra će protiv Eibara na "Madrigalu" obojica odigrati svoj poslednji meč u žutom dresu. Viljareal je najavio da će se po završetku utakmice održati oproštajna ceremonija, kao i konferencija za medije kojoj će osim dvojice fudbalera prisustvovati i predsednik kluba Fernando Roig. Navijača, nažalost, neće biti da uveličaju ovako veliki trenutak za klub.


tagovi

ViljarealSanti KazorlaBruno Sorijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara