Naselje Tuzla u Istanbulu (©Shutterstock)
Naselje Tuzla u Istanbulu (©Shutterstock)

Tuzla izlazi iz krize

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 11:26

Istanbulski sastav dočekuje fenjeraša Eskišehir u prvom meču 30. kola druge lige Turske

Bitka za direktnu promociju u Superligu je delovala da može da bude dobijena, a sada je i mesto u plej-ofu teško ostvarivo. Tako je to kad se veže pet poraza u trenutku kada se ni najmanji kiks ne prašta. Finiš sezone u drugoj ligi Turske nije "legao" Tuzli, ekipi iz predgrađa Istanbula, kojoj izmiče ono o čemu je maštala. Kao da su se učenici Suata Kaje uplašili uspeha...

Tuzlaspor je ostavila prilično dobar utisak u prvoj sezoni u drugoligaškom rangu. Mogla bi da bude sasvim zadovoljna učinjenim, ali senku baca loša forma i klizanje na deveto mesto na tabeli, koje je čak 10 bodova daleko od plej-of zone. Do kraja šampionata je preostalo još pet rundi i jasno je da od Tuzle ništa ne zavisi.

Izabrane vesti

12.30: (1,15) Tuzla (7,00) Eskišehir (15,0)

Ali niko ne voli da gubi, pa još u seriji, a ekipu sa azijske strane Istanbula danas očekuje sudar sa Eskišehirom, koji je odavno ispao iz lige i deluje kao idealan partner za izlazak iz krize.

U poslednjem susretu Tuzla je izgubila od Istanbulspora sa 2:1, pošto je vodila na poluvremenu pogotkom Brazilca Tirama. Ovim porazom Suat Kaja je ostao bez bodova i u drugoj utakmici u kojoj je bio šef tima, posle smene Tanera Taškina. Sada je opredeljenje plavo-belih da zaustave posrtanje protiv najslabijeg sastava u ligi i ostanu u trci za mesto među najboljih šest.

Na domaćem terenu Tuzla je ostvarila učinak od sedam pobeda, jednog remija i šest poraza. Pošto Serhat Pačadži suspendovan, njegovo mesto bi trebalo da zauzme Ajkut Čeviker.

Sa druge strane, Eskišehir je izgubio od Giresuna sa 5:0 u poslednjoj borbi koju je imao u ligi. Džengiz Sečsev i njegov tim nisu mogli da se oporave od rano primljenog gola. Ovim porazom nisu uspeli da uvećaju bodovni saldo i još su poslednji na tabeli sa samo osam sakupljenih bodova.

Do sada Eskišehir nije pobedio u gostima. Na strani je ove sezone izborio samo dva remija i upisao 12 poraza.

TURSKA 2 - 30. KOLO

Utorak

12.30: (1,15) Tuzla (7,00) Eskišehir (15,0)

18.00: (3,00) Altinordu (3,30) Adana Demir (2,25)

18.00: (2,10) Giresun (3,05) Kečiorengudžu (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 2TuzlaEskišehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara