""
""

Tužna sudbina Donjeg Srema: Nekad odolevali Zvezdi pred 40.000 ljudi, danas prodaju imovinu za dve crvene

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 14:43

Još jedna slika i prilka srpskog fudbala

Odlični poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika sigurno se sećaju uzleta Donjeg Srema. Klub iz Pećinaca je preskakao rangove, stigao do elite, gde je znao da bude kost u grlu večitim rivalima. Znali su Sremi da odole na Marakani pred 40.000 ljudi.

Međutim, bajka je kratko trajala. Suviše kratko. Od polovine prošle godine Donji Srem više ne postoji, a dugovi koje je napravio i dalje su predmet Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici. Umesto Donjeg Srema osnovan je novi klub Donji Srem 2016, koji je startovao od najnižeg ranga. Podršku i pomoć u reorganizovanju fudbala u Pećincima pružili su Sportski savez „Razvoj sportova” opštine Pećinci, a obezbeđeni su i uslovi za trening i opremu.

Izabrane vesti

Međutim, osnivanje novog fudbalskog kluba nije stari rešilo dugovanja pa je tako Privredni sud u Sremskoj Mitrovici nedavno doneo zaključak o prodaji pokretnih stvari dužnika Donjeg Srema. Pokretna imovina se prodaje da bi se izmirila novčana potraživanja poverioca „Pren rent” DOO Pećinci.

Na prvoj prodaji našla su se četiri klima uređaja, od kojih tri koštaju po 10.000 dinara, a jedan 15.000. Na prodaju je i trosed od eko kože smeđe boje po 5.000 dinara, kao i fotelja čija je vrednost 2.000 dinara. Radni sto košta hiljadu, koliko i radna stolica. Šank crvene boje košta 5.000, a dva kancelarijska stola sa 15 stolica 25.000 dinara. Početna cena za prodaju tih stvari je 60 odsto od procenjene vrednosti.Slika i prilika srpskog fudbala koju smo saznali zahvaljući kolegama sa portala pecinackiinfoportal.com.


tagovi

SrbijaEvropadonji srem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara