Tvrda bosanska glava Vaha odveo Maroko u Katar bez najvećih zvezda, Mali ispao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 23:22

Veliki uspeh Vahida Halihodžića i trijumf nad Kongom – 4:1

Rizikovao je, stavio kompletnu trenersku karijeru na kocku Vahid Halihodžić odlukom da tokom kvalifikacija za Mundijal otpiše najveće zvezde te zemlje poput Hakima Zijeha, Nusara Mazaruija, Tarabta i Harita, ali je dočekao da ga na severu Afrike ponovo slave kao velikog pobednika. Posle Alžira iskusni bosanski stručnjak uspeo je da na svetsku smotru najboljih reprezentacija odvede i Maroko, autoritatvnim trijumfom u večerašnjem duelu protiv Konga – 4:1

Posle remija u prvom meču Vahin tim je u Kazabalnki do nogu potukao Kongo, pokazavši da bi u Kataru mogao da ima značajniju igru nego pre četiri leta u Rusiji. Posebno sa faktorom Halihdožić na klupi, obzirom da je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije sa velikim uspehom predvodio svojevremeno i Alžir.

Izabrane vesti

Imaće sigurno Vaha veliki vetar u leđa. Tim mu je u najvažnijem meču godine izgledao kao švajcarski sat. Razigrao se vezista francuskog Anžea Azedin Ounahi, koji je otvorio seriju golova na stadionu Muhamed Peti. Odlično je sačekao loptu na nekih 25 metara i pogodio sam ćošak. Od tog momenta Maroko je igrao još bolje, pa je napadač Genta Tisudali u zaostavnom vremenu prvog poluvremena duplirao vođstvo.

Sve posle toga predstavljalo je rutinu za Halihodđićev tim. Kongo nije imao snage da pruži jači otpor i zakomplikuje meč. Pogodio je još jednom Ounahi, dok je četvrti gol bio delo Ašrafa Hakimija.

Kongo je donekle uspeo da sačuva obraz sjajnim pogotkom Malonge.

Egipat nije uspeo, ali su dve večerašnje utakmice bile plodonosne za timove sa severa Afrike. Pored Maroka u Katar se plasirao i Tunis remijem bez golova protiv Malija. Bili su gosti favoriti i pored poraza u prvom meču, ali su Tunižani odigrali taktički perfektno. Mali, tim za koji igraju Hajdara, Samaseku, Kujate i Traore nije imao šut u okvir gola.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – BARAŽ (REVANŠI)

Utorak

Nigerija – Gana 1:1 (1:1), prvi meč 0:0

/Trost Ekong 22 pen – Parti 10/

Senegal - Egipat 3:1 penalima 1:0 (1:0) prvi meč 0:1

/Fati 4 ag/

Alžir - Kamerun 0:1 (0:1) - prvi meč 1:0 u toku su produžeci

/Moting 22/

Maroko - Kongo 4:1 (2:0) prvi meč 1:1

/Ounahi 21 i 52, Tisudali 45, Hakimi 69 - Malongo 77/

Tunis - Mali 0:0 prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Vahid HalihodžićTunisMaroko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara