Foto: AFP
Foto: AFP

U Bajernu saglasni: Budimo pošteni - dobro smo prošli sa 0:1, moglo je da bude i gore

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 01:22

“Zaslužili smo da izgubimo. Prepustili smo kontrolu jer smo očajno želeli da damo gol, ali smo mogli da primimo još dva“, priznaje Julijan Nagelsman

Navijači Bajerna još jednom nade polažu u moć Alijanc Arene, jer njihovi ljubimci ponovo su podbacili na strani. Nije ekipi Julijana Nagelsmana situacija u kojoj su se našli nepoznata. U osmini finala uspeli su da izađu na kraj sa golobradom ekipom Salcburga iako su nakon meča u Austriji stekao utisak da Red Bulovo čedo može da eliminiše šampiona Nemačke.

Međutim, pred minhenskim timom je ovog puta zreliji rival, sa trenerom znatno iskusnijim u evropskim takmičenjima. Rival koji pride, za razliku od Salcburga, ima i gol prednosti iz prvog meča. Bavarci su na Keramiki debelo podbacili protiv Viljareala, jednog od poželjnijih rivala na žrebu, i u Minhen se vratili sa golom zaostatka. A mogli su da budu i u većem minusu. Gol Fransisa Kokelana u finišu prvog poluvremena poništen je zbog ofsajda, Đerar Moreno je početkom drugog zatresao stativu, Manuel Nojer mu je umalo poklonio gol lošim dodavanjem, Alfonso Pedraza je u samom finišu užasno završio kontranapad…

Izabrane vesti

Priznaju su u Bajernu, kako je moglo da bude, još su i dobro prošli sa minimalnim porazom.

"Prihvatićemo ovaj rezultat. Znamo da je moglo da bude i gore. Moramo da odamo poštovanje našem rivalu. Sada treba da se podignemo i uzvratimo, Imamo utakmicu kod kuće naredne nedelje, izgubili smo 0:1. Tek smo na pola dvomeča. Potrudićemo se da dobijemo bundesligaški meč za vikend i onda dolazi utorak. Znamo šta moramo da uradimo", uverava Tomas Miler.

Saglasan sa iskusnim napadačem je i njegov saigrač iz veznog reda Džošua Kimih.

"Ne verujem da smo igrali sa nadmoćnim rivalom danas, ali smo ga učinili jakim. Znali smo da imaju svoje kvalitete i oni su ih pokazali na terenu. Mi svoje nismo uspeli. Nije nas bilo nigde u prvom poluvremenu. U drugom smo rizikovali znatno više, ali su tada stvari postale još luđe. Moramo da budemo pošteni i priznamo da smo dobro prošli sa samo 0:1. Jedina dobra stvar je da imamo još jednu utakmicu. Siguran sam da ćemo pokazati drugo lice u Minhenu."

Trener Bajerna Julijan Nagelsman bio je nešto opširniji od svojih izabranika, ali ni on nije krio kako je minimalan poraz više nego dobar rezultat za njegovu ekipu pred revanš.

"Zaslužili smo da izgubimo. Nismo bili dobri danas ni na jednom delu terena. U prvom poluvremenu nedostajalo nam je snage u odbrani, stvorili smo premalo šansi. Drugo poluvreme bilo je potpuno divlje. Prepustili smo kontrolu jer smo očajno želeili da damo gol, ali smo mogli da primimo još dva. Činjenica da je samo 0:1 daje nam samopouzdanje pred revanš. Pokazaćemo drugo lice naredne nedelje", uverava mladi stručnjak.



tagovi

Bajern MinhenDžošua KimihTomas MilerJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara