Lukas Ernandez (©Reuters)
Lukas Ernandez (©Reuters)

U Bajernu strepe zbog Ernandezovog levog kolena - može li operacija da reši hroničan problem?

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 16:51

Ako se sve završi na pauzi od nekoliko nedelja biće razloga za zadovoljstvo u Minhenu

Problem za Bajern. Ili bolje reći veliki problem za Bajern. Nakon što je Lukas Ernandez (25) u utakmici protiv Portugalije morao da napusti teren na poluvremenu, selektor Trikolora Didije Dešan kazao je sutradan kako se radilo samo o predostrožnosti. Ipostavilo se međutim da povreda uopšte nije naivna i da će zbog nje pouzdani defanzivac morati na dužu pauzu.

Sada je jasno: u pitanju je medijalni meniskus levog kolena zbog kog će odsustvovati sa terena najmanje nekoliko nedelja. Bajern je saopštio da je operacija već obavljena, odnosno da će Francuz uskoro započeti rehabilitaciju.

Izabrane vesti

Ukoliko bi se sve završilo s pauzom od tih nekoliko nedelja Bavarci bi još dobro i prošli. Mnogo veći problem leži u tome što postoji osnovana sumnja da Ernandez ima hroničan problem s tim kolenom, te da bi ono i u budućnosti moglo da ga muči.

Lukas Ernandez više puta bio je van terena tokom prethodne sezone usled sličnih povreda i povredica, a žalio se i neposredno pre početka Eura. U Minhenu se nadaju da je operacija trajno rešila problem, međutim dok se rehabilitacija ne završi i pouzdani defanzivac ne zaigra, zebnja ostaje.

Uprava nemačkog kluba s posebnom pažnjom pratiće Ernandezov oporavak pošto ga je novi trener Julijan Nagelsman projektovao za naslednika Davida Alabe u srcu odbrane.

Ukoliko bi nešto pošlo po zlu nema sumnje da bi Bavarci morali ponovo da izađu na tržište i krenu u potragu za novim štoperom.


tagovi

Lukas Ernandez

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara