Duvan Zapata u akciji (©Reuters)
Duvan Zapata u akciji (©Reuters)

U Bergamu još moraju da uče: Atalanta ispustila pobedu, pa izvukla bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 22:54

Jang Bojs zagorčao život Italijanima remijem u Bernu - 3:3

Igra Atalanta sjajan fudbal poslednjih godina, jedan od najlepših u Evropi pod vođstvom Đan Pjera Gasperinija, ali moraće još da uče u Bergamu da bi bili među najboljima.

Umesto da poslednje kolo grupne faze Lige šampiona čekaju držeći situaciju za prolaz u šesnaestinu finala u svojim rukama, crno-plavi moraće da idu na pobedu protiv drugoplasiranog Viljareala. Da su večeras savladali Jang Bojs, a imali su prednost do 80. minuta, bio bi im dovoljan i bod. Ovako, španski predstavnik je taj kom će odgovarati remi. I to, tek pošto su gosti iz Bergama uspeli da izvuku nerešeno.

Izabrane vesti

Posle mnogo uzbuđenja u finišu, meč u Bernu završen je remijem 3:3 (1:1).

Gol odluke postigao je Lukas Murijel u 88. minutu, nepunih 60 sekundi po ulazu u igru. Sjajno je šutirao iz slobodnjaka.

Iako je domaćin pre odlaska na odmor anulirao gol Duvana Zapate iz 10. minuta, delovalo je da Atalanta kontroliše utakmicu. Pogodak Hosea Luisa Palomina u 51. minutu nagovestio je da bodovi idu u Italiju i vode Boginju provincije na drugo mesto grupe, u kojoj je prolaz u narednu fazu već obezbedio Mančester junajted.

Međutim, uporni domaćini nisu hteli da se predaju. Da su pobedili, oni bi se trkali s Viljarealom za drugo mesto, ali ovako im ostaje nada da mogu do treće pozicije i nastavka u Ligi Evrope. Ne baš velika, jer im je neophodna pobeda na Old Trafordu, uz poraz Atalante, mada ne sme se zaboraviti da su u prvom kolu oni bili ti koji su naneli jedini poraz Manečster junajtedu (1:2).

I večeras se videlo da David Vagner ima na raspolaganju izuzetno borbene igrače, željne dokazivanja na međunarodnoj sceni. Videćemo hoće li za dve nedelje uspeti da se izbore za još neku priliku da se pokažu široj javnosti ili će morati da spuste zavesu na ovu sezonu.

Što se tiče Atalante, izgleda da je malo jedan Duvan Zapata u timu. Kolumbijac je postigao deseti gol ove sezone i tako četvrtu uzastopnu sezonu u dresu Atalante stigao do dvocifrenog broja pogodaka, ali potreban je Gasperiniju još neki golgeter. Možda posle sjajno izvedenog slobodnjaka Lukas Murijel dobije veću minutažu u nastavku sezone...

GRUPA F

Viljareal - Mančester junajted 0:2 (0:0)

/Ronaldo 78, Sančo 90/

Jang Bojs - Atalanta 3:3 (1:1)

/Sibašo 39, Sijero 81, Hefti 84 - Zapata 10, Palomino 51, Murijel 88/



tagovi

Duvan ZapataJang BojsAtalantaĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara