Luj van Gal (©Reuters)
Luj van Gal (©Reuters)

U Holandiji kad ne znaju šta će, postave Van Gala za selektora

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.07.21. | 20:25

Pregovori u završnoj fazi

Kao u nekoj narodnoj izreci: kad god ne znaju šta da rade, koga da postave za selektora reprezentacije, Holanđani izaberu Luja van Gala.

Situacija je i sada takva: Frenk de Bur je podneo ostavku posle neuspeha na Evropskom prvenstvu, kvalitetnih slobodnih kadrova nema na tržištu, osim – Van Gala.

Izabrane vesti

Kako pišu holandski mediji, pregovori između iskusnog stručnjaka i Fudbalskog saveza Holandije su u završnoj fazi i gotovo je sigurno da će treći put u karijeri Van Gal preuzeti Narandžaste. Čak se zna i da će mu pomoćnici biti Dani Blind senior i Henk Frejzer.

Van Gal je imao dva potpuno različita rezultata sa Holandijom u dva prethodna mandata. Prvi put je vodio Narandžaste u periodu od 2000. do 2002. i nije uspeo da ih odvede na Svetsko prvenstvo, prvi put od Mundijala 1986.

Međutim, deset godina kasnije je uradio potpuno kontra stvar: na šampionatu u Brazilu stigao je sa Holandijom do polufinala i osvojio treće mesto. Pa se nadaju u fudbalskom savezu da će makar ponoviti taj rezultat u Kataru.

Osim što je vodio Holandiju, Van Gal je trenirao Ajaks, dva puta Barselonu, Bajern, AZ Alkmar, a poslednji posao mu je bio u Mančester junajtedu iz kojeg je otišao 2016. godine. Tri godine kasnije je objavio kako se zvanično penzioniše.

Ali, izgleda da je dobio ponudu koja se ne odbija za još jedan, poslednji juriš...


tagovi

luj van galreprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara