Pogodak Baždara  (Star sport)
Pogodak Baždara (Star sport)

U Humskoj se ne predaju: Naš večiti rival dobija svaku utakmicu, moramo i mi

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 13:50

Golman Jovanović i strelac Baždar zadovoljni epilogom četvrtfinala Kupa Srbije

Jedan pogodio, drugi branio. Glavni protagonisti Partizanovog proboja u polufinale Kupa Srbije su Samed Baždar i Aleksandar Jovanović. Mladi špic tako što je drugim golom Voždovcu u sedam dana usmerio ekipu ka slavlju, a iskusni golman što je ukrotio čak tri udarca sa 11 metara i postarao se da Parni valjak neokrznut prođe još jednu prepreku ka cilju.

A cilj je trofej. Kako u masovnijem takmičenju, tako i u Mozzart Bet Superligi, gde je položaj crno-belih teži, s obzirom da kolo pre kraja osnovnog dela prvenstva zaostaju za Crvenom zvezdom četiri boda i kako bod da se završe utakmice tokom vikenda jasno je da će 20. aprila od 18 časova gostovati na stadionu „Rajko Mitić“.

Izabrane vesti

Zbog načina na koji je tim Igora Duljaja reagovao još jednom u nepovoljnim okolnostima tinja nada da bi moglo da dođe do preokreta na prvenstvenoj tabeli, a pre svega da se prvi put posle 2019. obraduju Grobari makar jednim znamenjem.

Imamo inat, to nas prati od početka sezone. Kada je rezultat bio 1:1, došli su penali, stali smo zajedno svi i rekli: „To je to – nema nazad! Tako je, kako je, idemo na penale i daćemo sve od sebe da se fokusiramo na igrače, šuteve, odbranu i da prođemo dalje!“ Dobijena je samo jedna runda, ostale su još dve utakmice do trofeja koji je krajnji cilj Partizana“, precizirao je Aleksandar Jovanović, posle eliminacije Zmajeva.

Golman crno-belih je sve vreme predstavljao faktor stabilnosti. Ukrotio je udarac Juniora Flemingsa u osnovnom delu susreta sa Voždovcem, a onda Mihajla Neškovića i Stefana Pirgića u raspucavanju. U pauzi, dok se određivalo ko će biti izvođači, dominantnu ulogu u ekipi preuzeo je upravo Jovanović. Na planu psihologije, u želji da rastereti momke, rekao im je da zaborave na gol primljen u 89. minutu.

Iskustvo me je naučilo da se ne fokusiraš na ono što je iza tebe, već na ono na šta možeš da utičeš u datom trenutku. Ispalo je kako smo hteli, baš kao i u nekoliko situacija u prošlosti. A ponavlja iz penal serije u penal seriju da su nam svi izvođači precizni. Ako budemo šutirali opet, nadam se da će biti tako“.

Pre polufinala Kupa Srbije, crno-beli imaju obaveze u prevenstvu. Već u nedelju, od 19.15, gostuju Čukaričkom.

Do kraja imamo još osam utakmica u Mozzart Bet Superligi Srbije. Znamo cilj – sve utakmice moramo da pobedimo! Spremamo se, ali to nije lako, zato što imamo konstantan pritisak, zbog bodova koje smo ispustili. Naš večiti rival dobija svaku utakmicu, te neće biti lako“, dodao je Jovanović, otkrivši da je cimer sa Samedom Baždarom i da ga često savetuje.

Možda biti da je i to uticalo na mirnoću talentovanog Pazarca, koji je opet bio fatalan po Voždovac.

Drago mi je što sam postigao gol, a žao što sam prvu šansu promašio. Morao sam da nađem način da se odužim zbog toga. Idem iz utakmice u utakmicu i voleo bih da na svakoj postignem gol. Lepo je što mi je baš Aranđel Stojković asistirao“, zaključio je Samed Baždar.



tagovi

Aleksandar JovanovićSamed BaždarFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara