Stadion Moris Dufran (©AFP)
Stadion Moris Dufran (©AFP)

U Liježu se spremaju za Vošu! Klub Briž, Genk i Antverpen na delu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 11:37

Četiri fiksa iz Belgije - reklo bi se

Klub Briž, Standard, Genk i Antverpen. Reklo bi se - fiksevi dana. Međutim, hajde da vidimo... Branilac krune gostuje Varegemu, koji ima tri boda manje posle pet kola. Biće to izazov za pulene Filipa Klemana.

Obe ekipe izgledaju prilično dobro na startu šampionata. Uprkos činjenici da je Briž počeo porazom od Šarlroe, tim je uspeo da ispravi situaciju. Posle pobede nad Genkom i Beverenom tim sa Jan Brejdela se približio gornjem domu. Klub Briž postepeno pronalazi svoju igru, što se vidi iz efikasne i odvažne igre. Ipak, na gostovanje Varegemu nije krenuo bez napadača Emanuela Denisa, koji se dovodi u vezu sa transferom u Atalantu ili Marselj.

Izabrane vesti

U međusobnim obračunima sa Zulteom, prednost je opet na strani gostiju: sedam pobeda u devet mečeva. Briž je bio bolji oba puta prethodne sezone.

Standard ima generalnu proveru pred meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Vojvodinom u četvrtak. U goste mu dolazi Kortrajk, koji je upao u pet najboljih timova u Belgiji, pobedivši u pretprošlom kolu Serkl Briž. Gosti sa svakom novom turnejom postaju sve sigurniji i zanimljiviji. Tako je Kortrajk posle slavlja nad Muskronom zadržao korak za vrhom. Standard je posle prethodnog kola ostao na trećem mestu, pošto je izgubio u poseti Levenu. Bio je to prvi neusopeh tima iz Liježa ove sezone.

Standard nastavlja borbu za zlatne medalje Župiler lige. Desetostruki šampion Belgije nije osvojio željeni trofej više od deset godina. Igrači govore o šampionskim ambicijama i želji da se zaobiđu konkurenti, ali jedno su priče, a drugo teren.

Genk dočekuje Mehelen, u okršaju timova koji su tik iznad zone ispadanja. Nalaze se u drugom delu tabele, bez izrazitih šansi da se umešaju u borbu za vrh, naročito ako nastave ovako kako su krenuli.

Mehelen je u pet mečeva uspeo da remizira, pobedi Muskron i tri puta izgubi. Genk takođe nije uspeo da započne sezonu kako se očekivalo. Štrumpfovi postepeno ispravljaju situaciju, ali do sada su stigli tek do 14. mesta. Prošla sezona je bila veoma pogubna za Genk. Tim je primio 42 gola i postao jedan od lidera u ovom pokazatelju, a ove je devet puta kapitulirao u pet duela.

U pretprošlom kolu, Genk je izgubio od aktuelnog šampiona lige Klub Briža. Postalo je tada jasno da tim Hanesa Volfa hitno mora da promeni taktički stil, jer je jedna pobeda nad Zulteom uvodnoj utakmici sezone skoro bezvredna.

Poslednji duel dana rezervisan je za meč Antverpena i Eupena. U pet mečeva Antverpen je osvojio sedam bodova, dva puta je izgubio, dok je Eupen za bod slabiji, i ističe se po tome što je tri puta remizirao.

BELGIJA 1 - 6. KOLO

Petak

Šarlroa - Beršot 3:1 (1:0)

/Rezai 29, 87pen, Golizade 55 - Suzuki 90+1/

Subota

Ostende – Leven 3:1 (1:0)

/Sakala 26, 50, Gej 60 – Mertens 79/

Muskron – Gent 0:1 (0:1)

/Dorš 14/

Beveren – Anderleht 2:4 (0:2)

/Sula 65, Hejmans 89 - Trebel 3, Doku 18, Verharen 55, Nmeka 59p/

Nedelja

13.30: (6,00) Varegem (4,10) Klub Briž (1,55)

16.00: (1,63) Standard (3,80) Kortrajk (5,60)

18.15: (1,75) Genk (3,60) Mehelen (4,90)

20.45: (1,75) Antverpen (3,60) Eupen (4,90)

Ponedeljak

20.45: (2,25) Serkl Briž (3,40) Sint Trojden (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1GenkStandard LiježKlub BrižAntverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara