(©Reuters)
(©Reuters)

U Madridu su procenili – spreman je! Ćabi Alonso od leta trener Real Madrida

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 21:21

Informaciju donosi Radio Marka

Tako rade veliki klubovi: na vreme prave planove i donose bitne odluke koje se tiču budućnosti. A, iz Madrida večeras stiže krupna vest: Ćabi Alonso će od leta biti novi trener Reala!

Informaciju je lansirala uvek pouzdana Marka, tačnije njen radio. Bez nekih daljih detalha, ali dovoljno je i toliko: u Realu su procenili da je spreman – Ćabi Alonso će od juna biti novi trener prvog tima.

Izabrane vesti

Kao što se od ranije priča, Karlo Ančeloti će na kraju sezone otići iz Kraljevskog kluba, jer ga u Brazilu čekaju da preuzme reprezentaciju. Rečeno mu je zimus: ti ili niko drugi. Ubeđivali su ga i na kraju slomili. Dok Karleto ne razduži opremu u Realu, Brazilce vodi Fernando Diniz i to sa zvaničnom titulom – vršilac dužnosti.

Dakle, kada ode Karlo, dolazi Ćabi. Trenutno trenera Bajer Leverkuzena, sa kojim je iz nedelje u nedelju, iz kola u kolo napredovao. Prethodnu sezonu je završio na šestom mestu, dok je na startu ove na drugom, sa istim brojem bodova kao što ima lider Bajern.

Ali, na Santjago Bernebeu stadionu su pratili svaki Alonsov korak i procenili da je dovoljno trenerski sazreo da može da vodi Real. A, da ima liderske sposobnosti videlo se još u igračkim danima, kada je „patrolirao“ na sredini terena Sosijedada, Liverpula, Reala i Bajerna.

Trenerski put španski stručnjak je započeo na ispravan način: radio je u mlađim kategorijama Real Madrida, nastavio u Sosijedadu B, odakle je stigao u Leverkuzen. I ima sad Alonso pred sobom gotovo celu sezonu da nastavi da „raste“ dok ne dobije volan najvećeg kluba na svetu u svoje ruke.


tagovi

Ćabi AlonsoReal MadridBajer Leverkuzen

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara